Сироп от джинджифил и куркума Ако сте болни и кашляте

...
Сироп от джинджифил и куркума Ако сте болни и кашляте
Коментари Харесай

Сироп от джинджифил и куркума – ползи

Сироп от джинджифил и куркума

Ако сте заболели и кашляте бързо си пригответе джинджифилов сироп. Благодарение на него ще се загреете и ще убиете всички микроби, причиняващи настинки.

Тази рецепта е изпитана, тествана и лесна за подготвяне. Можете да я извършите за минути и тя ще ви служи през цялата зима.

Тази рецепта е прелестна, тъй като може да спре заболяването незабавно след първите признаци. Лекува кашлица, почиства слузта от белите дробове и бронхите и облекчава признаците на простуда. Приемайте я денем, преди лягане и на идната заран ще почувствате облекчение!

Ползи от джинджифиловия сироп с мед и куркума
Благодарение на своите витамини и други значими хранителни субстанции, джинджифилът е идеалният асистент при грип, ринит, възпалено гърло и температура.

Подобрява кръвообращението и понижава риска от сърдечно-съдови болести – джинджифилът уголемява кръвоносните съдове, разрежда кръвта и по този метод подкрепя кръвоснабдяването на цялото тяло. Полезен е и при студени ръце или крайници. Той отпуска кръвоносните съдове и затопля крайниците.

Поддържа имунитета – всички витамини, етерични масла и други субстанции естествено укрепват имунната система, предпазвайки я от разнообразни болести.

Подобрява храносмилането – има позитивен резултат върху действието на стомаха и червата. Подпомага вярното изпразване, като по този метод отстрани запека. Помага и при диария, като дейно отстранява вирусите от червата.

Детоксикира тялото – усъвършенства функционалността на черния дроб, спомага за прочистването на тялото от отрови. Освен това, съдържа антисептични и антибиотични субстанции.

Подобрява дишането и кашлицата – джинджифилът оказва помощ за отделянето на слузта от дихателните пътища, което оказва помощ при грип или друго инфектиране на дихателните пътища.

Сироп от джинджифил – рецепта
Необходими съставки:
4-5 см корен от джинджифил
лимон (за предпочитане органичен)
няколко супени лъжици мед
1/2 чаена лъжичка куркума
1 чаша вряла вода

Подготовка:
Обелете джинджифила и го нарежете на дребни кубчета. Поставете го в тенджера, прибавете куркумата и водата и оставете да къкри към 5-10 минути.

Вижте още: Прочистване на кръвоносните съдове

Оставете да се охлади – това е доста значимо, защото високите температури биха унищожили по-голямата част от витамин С и дейните съставки в меда.

Изсипете охладената отвара в чаша и прибавете лимонен сок и мед. Разбъркайте.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР