Сирийското правителство ще постави 15 свои поста по границата с

...
Сирийското правителство ще постави 15 свои поста по границата с
Коментари Харесай

Сирия разполага 15 поста по границата с Турция съгласно руско-турското споразумение от Сочи

Сирийското държавно управление ще сложи 15 свои поста по границата с Турция, заяви съветската организация Интерфакс, като се базира на карта, оповестена през днешния ден от съветското министерство на защитата.

Постовете на сирийските граничари се основават съгласно меморандума за взаимно съгласие, координиран през вчерашния ден от президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Ердоган след над 6-часови договаряния в Сочи. Сирийските гранични постове се разполагат отвън зоната на интервенцията на турската войска " Извор на мира ", се схваща от картата, предава Българска телеграфна агенция.

Пет от постовете на сирийската гранична работа ще бъдат ситуирани западно от зоната на турската интервенция, в региона на град Кобане. Освен това на картата е маркирана и необятната 30 км зона около границата с Турция, откъдето се изтеглят кюрдските отряди дружно с техните оръжия.

Според меморандума от Сочи от 12 ч. през днешния ден по сирийската страна на турско-сирийската граница отвън зоната на турската военна интервенция " Извор на мира " стартира разполагането на подразделения на съветската военна полиция взаимно със сирийската гранична работа. Руските военни служители на реда и сирийските граничари ще спомагат за изтеглянето на кюрдските сили и въоръжения на 30 км от границата. Изтеглянето би трябвало да приключи в границите на 150 часа, считано от 12 ч. на 23 октомври, се споделя в меморандума.

От този миг стартира и взаимно руско-турско наблюдаване в зона с широчина 10 км от границата на запад и на изток от региона на интервенция " Извор на мира ", с изключение на в град Камишли, който съгласно меморандума се изключва от наблюдаване.

След вчерашните руско-турски договаряния на върха в Сочи съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че турската военна интервенция в североизточна Сирия се приключва. Анкара разгласи началото й на 9 октомври, напомня Интерфакс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР