Сирийското момче Хасан Диаб, представен във видеото на Белите каски

...
Сирийското момче Хасан Диаб, представен във видеото на Белите каски
Коментари Харесай

Момченце, участвало в снимките на видеото за химическата атака в Дума, разказа какво са му платили

Сирийското момче Хасан Диаб, показан във видеото на " Белите каски " като жертва на химическа офанзива, описа детайлности за фотосите на клипчето. 

" Ние бяхме в мазето. Мама ни сподели, че през днешния ден нямаме нищо за ястие и ще се храним чак на следващия ден. Тогава чухме крясъци на улицата " отивайте в болничното заведение ". Побягнахме към болничното заведение и още като влязох ме хванаха и започнаха да ме поливат с вода. След това ни сложиха на креват дружно с други хора " ы описа момчето в ефира на тв канала " Россия 24 ", представен от информационните организации,  написа Блиц.

Военният сътрудник на тв канала Евгени Поддубни отбеля, че момчето е нямало какво да яде, а с цел да взе участие в фотосите му предложили ориз, фурми и бисквити. Разказът на Хасан удостоверява и татко му, който прибавя, че не е имало никаква химическа офанзива в града. 

" Когато разбрах, че детето ми е в болница, бях на работа, само че помолих да ме пуснат и побягнах натам. Не е имало никакво химическо оръжие. Аз пушех на улицата и не съм усетил нищо. Влязох в болничното заведение и видях фамилията си. Екстремистите дадоха за присъединяване в фотосите фурми, бисквити, ориз и ни пуснаха да си вървим. Детето ми се усещаше чудесно ", твърди бащата на Хасан. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР