Сирийско момиченце, чиято майка почина, след като я роди под

...
Сирийско момиченце, чиято майка почина, след като я роди под
Коментари Харесай

Ето как кръстиха бебето, родено под развалините в Сирия СНИМКИ

Сирийско момиченце, чиято майка умря, откакто я роди под руините на дома им по време на земетресението тази седмица, към този момент има име. Тя е кръстена Ая, което на арабски значи „ знак от Бог “.

Тъй като нейните родители и всички ѝ братя и сестри са починали, прачичо ѝ Салах ал-Бадран ще я отглежда, откакто бъде изписана от болничното заведение.



Собствената му къща в северозападния сирийски град Джендерис също е разрушена. Той и фамилията му съумяха да избягат от едноетажната постройка, само че в този момент, дружно с останалите 11 души от фамилията му живеят в палатка, сподели той пред Асошиейтед прес.



Абу Хадия, майката родила момичето, е умряла няколко часа преди да бъдат открити, сподели доктор Хани Мааруф от болничното заведение Джихан в Африн. „ Кръстихме я Ая, с цел да спрем да я назоваваме новородено бебе “, сподели Мааруф. Състоянието ѝ се усъвършенства с всеки минал ден и няма увреждане на гръбначния дирек, както се опасявахме в началото, сподели той.

Ая е едно от големия брой сираци, останали без майка и татко след земетресението с магнитуд 7,8 в понеделник, което умъртви повече от 21 000 души в Северна Сирия и Югоизточна Турция. Земетресението преди разсъмване срина хиляди жилищни здания, до момента в който жителите бяха събудени от сън.
 
В Турция, повече от 80 часа след земетресението, 16-годишната Мелда Адтас беше извадена жива.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР