Сирийският президент Башар Асад критикува "престъпната агресия" на Турция в

...
Сирийският президент Башар Асад критикува "престъпната агресия" на Турция в
Коментари Харесай

Асад обеща да отговори на турската агресия

Сирийският президент Башар Асад подлага на критика "престъпната експанзия " на Турция в Сирия и даде обещание, че Дамаск ще отговори на офанзивата, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Асад направи тези мнения в Дамаск по време на посещаване на иракския консултант за националната сигурност Фалех ал Фаяд.

Сирия ще отговори на турска експанзия в която и да е част на територията си с "всички законни средства ", които са налични, акцентира Асад.

Той сподели, че военната интервенция е част от упоритостите на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и се организира под "фалшиви лозунги ".

Коментарите на Асад идват след съглашение сред Дамаск и водените от кюрдите Сирийски демократични сили за отбиване на офанзивата, подхваната от Турция в Североизточна Сирия предходната седмица.

Съществуват опасения, че турската офанзива против кюрдските бойци може да докара до възкръсване на активността на групировката "Ислямска страна ", която преди контролираше огромни елементи от Ирак и Сирия, отбелязва АП.

Германският канцлер Ангела Меркел разкритикува през днешния ден Турция за офанзивата в Сирия и разгласи, че Берлин стопира продажбите на оръжия на Анкара, съобщи ДПА.

Турската военна интервенция против кюрдските Сили за отбрана на народа е филантропична драма с големи геополитически последствия. Затова немското държавно управление стопира да продава оръжия на Турция, съобщи Меркел в немския парламент.

В речта си пред депутатите Меркел още един път прикани турския президент Реджеп Тайип Ердоган да постави завършек на спора. Германският канцлер обаче се въздържа от апели за наказания против Турция и отхвърли настояванията за преустановяване на съглашението на Европейски Съюз с Анкара за бежанците.

Канцлерът предизвести, че турската атака в Сирия ще сътвори спомагателна неустановеност в Близкия изток и Европа и ще разреши на терористичната организация "Ислямска страна " да се завърне на политическата сцена.

Германският експорт на оръжия за Турция в първите осем месеца на тази година доближи 250,4 милиона евро (най-високото равнище от 2005 г.), сочат данни на немското министерство на стопанската система. Миналата година износът на оръжия от Германия за Турция възлизаше на 248,2 милиона евро, което сложи Турция преди всичко измежду вносителите на немски оръжия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР