Сирийските правителствени сили са влезли днес в Саракиб - ключов

...
Сирийските правителствени сили са влезли днес в Саракиб - ключов
Коментари Харесай

Сирийската армия влезе в ключов град в Идлиб

Сирийските държавни сили са влезнали през днешния ден в Саракиб - основен град в провинция Идлиб, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Франс прес и Ройтерс.

"Силите на режима влязоха в Саракиб след изтеглянето на стотици джихадистки бойци и съюзени с тях фракции на север от града ", заяви шефът на организацията Рами Абдел Рахман.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през вчерашния ден пред свои съпартийци, че в случай че в границите на сегашния месец силите на режима не се изтеглят от регионите около турските наблюдателни пунктове в Идлиб, то Турция ще бъде принудена да се погрижи за това сама.

"Ще бъде подредено да се отвърне с обстрел на всеки източник на нахлуване против нашите военни или против другарските детайли, с които работим, без оглед на неговата принадлежност и без предизвестие, " предизвести Ердоган.

"Споразуменията в Сирия не се съблюдават. Нападението оня ден против нашите бойци е началото на нов интервал в Сирия от позиция на Турция. Знайте, че всеки, който задава въпроса каква работа има Турция в Сирия, е или профан, или е зложелател на тази страна и този народ ", сподели още Ердоган.

Преди дни седем турски бойци и един граждански чиновник бяха убити, а девет ранени при обстрел от сили на сирийския режим в Идлиб.

Днес Ердоган сподели, че единственото очакване на Турция към Русия е да прояви по-голямо схващане към въпросите, по които страната демонстрира сензитивност в Сирия.

Турският президент беше безапелационен, че Турция няма да допусне избиването на мирни жители в Идлиб и нова бежанска вълна.

Във всеки случай събитията в Сирия се развиват по метод, който в допълнение ускорява икономическия, военния и политическия напън върху Турция. Тя е изправена пред нови бежански талази и рискува да се трансформира в леговище за бягащи сирийски размирен сили, които може да приютяват в редиците си фундаменталисти-терористи. Но което е по-важно, турските бойци са обкръжени от противников сили, като се има поради, че два от 12-те й наблюдателни пунктове в Сирия се намират в региони, които при почналата през лятото атака бяха сложени под контрола на военни на режима, написа Барчън Йинанч в "Хюриет дейли нюз " на 4 февруари.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР