Сирийски бежанец с хуманитарен статут у нас опита да подкупи

...
Сирийски бежанец с хуманитарен статут у нас опита да подкупи
Коментари Харесай

Сирийски бежанец с хуманитарен статут опита да подкупи двама полицаи в Бургаско

Сирийски емигрант с филантропичен статут у нас опита да подкупи служители на реда в Бургаско, откакто е спрян с автомобила си за инспекция и са открити няколко нарушавания. Предполага се, че чужденецът е трафикант на мигранти, защото в телефона му са открити GPS координати. След като предложил на служителите на реда 200 евро, той бил арестуван.

Тодор Панайотов и сътрудника му Радостин Желязков ревизират подозрителен автомобил, спрял на изхода на с. Трояново. Установили, че водачът, сириец по народност, е с прекъсната регистрация на колата и невалидна шофьорска брошура.

" Водачът се приближи до мен и на български ми сподели: " Дай да не вършим нищо ". Обърнах се към него, изумен, че пристигна, вика, за какво и в този миг лицето ми пусна две банкноти по 100 евро върху досието с актовете. Обясних му, че това е рушвет на длъжностно лице и че е също закононарушение ", описа Тодор Панайотов, младши автоконтрольор към Второ РУП-Бургас.

Българска национална телевизия: Защо не взехте парите?

" Не си заслужава за 200 евро да пропилявам 25 година работа. Аз отворих телефона на водача, който имаше локация, тъкмо тук в с. Трояново, заложена, на арабски беше ", сподели Радостин Желязков, старши служител на реда към Второ РУП-Бургас.

Тодор Панайотов: " Тези хора, съгласно мен, това е мое мнение, не са добре пристигнали. Има си способи да влизат, те са трафиканти ".

Заради близостта на селото до автомагистрала " Тракия ", то е желано от трафикантите. Местните хора нееднократно сами са залавяли бежанци.

Божидар Стефанов, гражданин на с. Трояново: " Създадохме три дружинки, които да се сменяме през вечер. По 8 индивида сме, които опазваме селото. - Сега има ли доста мигранти? – Много. Целта им е вечер, към 1,5 км да влязат в нашата горичка. От горичката, автомагистралата е на към 1,5 км. Оттам идват техни коли, които ги качват и ги извозват ".

" Хората са обезпокоени, селото е доста огромно. За страдание преди няколко месеца ни закриха районното ръководство на територията на нашата община, неизвестно за какво ", съобщи Радослав Балтаджиев, ръководител на Общински съвет – Камено.

Местните упорстват полицейското ръководство да бъде възобновено, защото се чака със стоплянето на времето мигрантската вълна да нарасне четири пъти.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР