Сирийската противовъздушна отбрана е отговорила на нов израелски въздушен удар

...
Сирийската противовъздушна отбрана е отговорила на нов израелски въздушен удар
Коментари Харесай

Напрежение между Израел и Сирия

Сирийската противовъздушна защита е дала отговор на нов израелски въздушен удар край столицата Дамаск след предходния удар в централната част на страната, заяви сирийската държавна телевизия, представена от Асошиейтед прес. В известието се споделя още, че през днешния ден са чути детонации в провинция Риф Дамаск покрай столицата. Държавната организация САНА показва, че противовъздушната защита е дала отговор на " нова израелска експанзия ".

Израел е нанесъл мощен удар по противовъздушни системи и ирански цели в Сирия, заяви ТАСС, базирайки се на израелската войска. Атакувани са 12 цели, в това число три батареи на противовъздушната защита и четири ирански обекта в Сирия.

Трима бойци от проправителствените сирийски сили са убити при израелския удар против въздушна база в Сирия, оповестиха източници, близки до държавното управление, представени от ДПА. Разрушени са склад за боеприпаси и боен автомобил при израелската бомбардировка в централната провинция Хомс по-рано през днешния ден. Базата, известна като военно летище Т4, е значим разпределителен център за държавните сили и техните съдружници бунтовници.

По-рано през днешния ден Израел заяви, че негов хеликоптер е прехванал и свалил ирански дрон, проникнал в израелското въздушно пространство от Сирия. Израелски самолети са нанесли удари по иранските цели в Сирия, откъдето е изстрелян дронът.

Израел дефинира новата ескалация на напрежението " тежко нарушение на израелския суверенитет ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР