Сирийската армия евакуира ключови военни сгради в Дамаск, след като

...
Сирийската армия евакуира ключови военни сгради в Дамаск, след като
Коментари Харесай

Сирийската армия евакуира ключови сгради в Дамаск

Сирийската войска изтегля основни военни здания в Дамаск, откакто се получила разследваща информация, че те може да бъдат взети на прицел при удар на Запада в отговор на хипотетичната химическа офанзива.

„ Сградите на министерството на защитата и генералния щаб на армията са празни от два дни “ ,

заяви организацията Сирийски наблюдаващ за човешки права (СНЧП).

Силите на режима също по този начин правят евакуация на военни летища, както и на бази на елитната четвърта дивизия на Републиканската армия край столицата. „ Руснаците споделиха на управлението на сирийската войска, че имат разследваща информация за вероятните цели на Съединени американски щати и Франция в Сирия “, сподели шефът на СНЧП Абдел Рахман.

Тръмп с значимо решение за Сирия до 48 часа

Ужас в Сирия: най-малко 70 жертви на хипотетична офанзива с газ

Доналд Тръмп: Русия и Иран поддържат животното Асад

Според съветското разузнаване Съединени американски щати се приготвят за удар против министерство на защитата и щаб-квартирата на армията. Според същата информация французите пък щели да вземат на прицел съоръжения за химически оръжия на режима.

Съединени американски щати и Франция предизвестиха за мощен отговор

след хипотетичната химическа офанзива в град Дума, Източна Гута, за която упрекват режима на президента Башар Асад. Англия също е подготвена да се включи в възможен боен отговор. Министър-председателят Тереза Мей е подготвена да даде зелена светлина за присъединяване на страната във военни дейности против Сирия, съобщи Ройтерс, като се базира на Би Би Си. Британският министър председател няма да желае авансово утвърждението на английския парламент.

По-рано водачът на главната опозиционна мощ във Англия, лейбъристите, Джереми Корбин прикани Народното събрание да има думата за възможни военни дейности в Сирия.

Американският министър на защитата Джеймс Матис е подготвен да показа на президента Доналд Тръмп военни варианти за Сирия. Той обаче даде да се разбере, че

Съединени американски щати към момента вършат оценка на информациите за хипотетична офанзива с химическо оръжие в събота .

Сергей Лавров: Няма следи от потреблението на химически оръжия в Дума

След Секретен сътрудник на Организация на обединените нации - решение за Сирия няма

Американският министър на защитата възприе внимателен звук, откакто по-рано президентът заплаши Сирия с ракетни удари. Франс прес показва, че шефът на Пентагона е оповестил готовността на въоръжените сили на Съединени американски щати да подхващат военни дейности против Сирия, само че е показал нерешителност що се отнася до това какъв брой сигурна е виновността на сирийския режим за хипотетичната химическа офанзива.

Междувременно Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще се събере на 16 април на изключителна сесия за разискване на „ хипотетичната приложимост на химически оръжия “ в Сирия. Базираната в Хага ОЗХО е част от системата на Организация на обединените нации и има за задача да следи режима по осъществяване на съглашението за възбрана и заличаване на химическите оръжия. Представители на страните, членуващи в нея, ще се съберат в понеделник в 11 ч. българско време.

На 8 април неправителствената организация "Белите каски ", която работи в Сирия в регионите на интензивност на сирийската съпротива, основаната в Лондон Сирийска обсерватория за човешки права, Сирийско-американското здравно общество и още редица медицински и правозащитни организации оповестиха, че над последното гнездо на опозиция на терористите в сирийския регион Източна Гута е хвърлена хлорна бомба, в следствие от което са починали десетки, а стотици са ранени. Смята се, че офанзивата е била осъществена от режима в Дамаск. Както Дамаск, по този начин и Москва отхвърлиха информацията.

Съобщенията провокираха остра реакция на интернационалната общественост. След хипотетичната химическа офанзива в град Дума, Източна Гута, Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира на изключително съвещание, на което да разиска обстановката в Сирия. За незабавната среща настояха Съединени американски щати и още осем други страни, в това число непрекъснатите членове Франция и Англия.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР