Сирия възнамерява да се присъедини към Парижкото споразумение за климата.Това

...
Сирия възнамерява да се присъедини към Парижкото споразумение за климата.Това
Коментари Харесай

САЩ остават сами – Сирия се присъединява към парижкото споразумение за климата

Сирия има намерение да се причисли към Парижкото съглашение за климата.

Това съобщи сирийски представител, представен от АП.

Към момента това е единствената страна членка на Организация на обединените нации, която не се е подписала под договорката. Това значи, че Съединени американски щати ще бъдат единствената страна член на международната организация отвън съглашението, в случай че американският президент Доналд Тръмп извърши декларираното си предпочитание да изтегли страната от международната договорка.

Съединени американски щати ратифицираха съглашението от 2015 година за ограничение на световното стопляне под 2 градуса по Целзий преди Тръмп да влезе в Белия дом.

В този миг се организира международна среща за климата в Бон, Германия, на която се разисква използването на договорката.

Член на сирийската делегация е декларирал пред договарящи, че " допустимо най-скоро " Дамаск ще се подпише под съглашението.

Междувременно консултант на френския президент съобщи, че американският водач Доналд Тръмп не е измежду поканените към 100 държавни глави и министър председатели на идната среща на върха за климата в Париж, която ще се организира на 12 декември.

" Към момента президентът Доналд Тръмп не е поканен ", сподели представителят, представен от Агенция Франс Прес. Той обаче добави, че на срещата ще участват представители на американското държавно управление.

Преди към две седмици Никарагуа подписа Парижкото съглашение за климата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР