Сирия, Украйна, случаят „Скрипал“: на срещата между германския канцлер Ангела

...
Сирия, Украйна, случаят „Скрипал“: на срещата между германския канцлер Ангела
Коментари Харесай

Ангела Меркел в Русия – със щипка оптимизъм към Сочи

Сирия, Украйна, казусът „ Скрипал “: на срещата сред немския канцлер Ангела Меркел и президента на Руската федерация Владимир Путин ще бъдат разисквани голям брой рецесии. Но има и една тематика, която има капацитет за доближаването сред Берлин и Москва, разяснява телевизионният канал ARD, представен от организация " Фокус ".
По-рано тази седмица федералният министър на стопанската система Петер Алтмайер направи интензивна обиколка – той пътува както до Киев, по този начин и до Москва. Целите му бяха напълно работни: да се опита да позволи разногласието към газопровода „ Северен поток 2 “. Вече бе намекнато, че в границите на срещата в Сочи водачите на Германия и Русия може да реализират решение по отношение на съглашението за газопровода.
„ Северен поток 2 " е допълнение към към този момент съществуващия „ Северен поток 1 ", който ще транспортира газ от Русия до Грайфсвалд в провинция Мекленбург-Предна Померания. Газопроводът минава през Балтийско море - и надлежно през територията (и акваторията) на балтийските страни и Полша. Съединени американски щати имат съществени терзания и биха желали да видят, че „ планът няма да се реализира ", съобщи представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.
И Украйна стачкува: чака се газопроводът да спре преноса на природен газ през украинските тръбопроводи - бизнес, който генерира високи доходи за Киев всяка година. „ Северен поток 2 " е доста противоречив и в Германия - не на последно място заради ролята на някогашния канцлер Герхард Шрьодер в плана, който е на държавната компания „ Газпром ".
Алтмайер показва оптимизъм след пътуванията си. „ След като канцлерът обясни, че „ Северен поток 2 " няма да се реализира, в случай че не бъде открито решение, което да включва Украйна, в Москва и Киев също обърнаха страниците ", изяснява Матиас Шеп, изпълнителен шеф на Германо-руската комерсиална камара. Но критиците се съмняват дали Русия се придържа към нея.
Встъпителното посещаване на Федералния външен министър Хайко Маас предходната седмица в Москва също донесе малко оптимизъм. Той разгласи, че ще провежда нова среща в „ нормандски формат “, с цел да бъде разискван още веднъж военният спор в Източна Украйна. Все още обаче няма отговор на отправената от него покана.
По доста политически тематики Германия и Русия са към момента са на противоположни позиции и към момента не е ясно по какъв начин може те още веднъж да се приближат един към различен. Но какво ще се случи, следва да забележим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР