Сириец е задържан за побой над свой сънародници в Регистрационно-приемателния

...
Сириец е задържан за побой над свой сънародници в Регистрационно-приемателния
Коментари Харесай

След побой: Задържаха сириец от бежанския център в Харманли

Сириец е арестуван за побой над собствен сънародници в Регистрационно-приемателния център (РПЦ) за мигранти в Харманли, заяви Регионалният пресцентър на Министерство на вътрешните работи в Хасково. На 19 май в 16:20 часа на незабавния телефон в харманлийското ръководство е подаден сигнал за сборичкване в институцията.

Изпратените на място служители на реда са открили, че 23-годишен мъж се скарал с други двама - на 15 и 18 години. Те си разменили обидни реплики във връзка изповядваната от тях вяра. Последвало сборичкване, след което момчетата посетили незабавното поделение на локалната болница. Медиците ги прегледали и освободили за домашно лекуване, а нападателят е арестуван.

Предишният спор, приключил с ранен в РПЦ, беше 21 март т. година, когато сириец намушка с нож в корема собствен съотечественик. Пострадалият бе опериран в хасковската болница.

По информация на отдел " Справочна " на Българска телеграфна агенция преобладаващата вяра в Сирия е исляма - 87 % от популацията. Последователите на пророка Мохамед са в по-голямата си част сунити, само че има и шиити. Християните също са от разнообразни течения и съставляват 10 % от жителите на страната. Религиозната карта се добавя от юдеи, язиди и др.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР