Сирени за въздушна заплаха се включиха тази сутрин в почти

...
Сирени за въздушна заплаха се включиха тази сутрин в почти
Коментари Харесай

Ден 25 на войната: Атака срещу училище в Мариупол, удари със свръхзвукови ракети от Черно море


Сирени за въздушна опасност се включиха тази заран в съвсем всички области на Украйна. Нови известия за съветски бомбардировки има в редица градове в 25-тия ден на войната.

След яростните улични боеве в Мариупол, Украйна твърди, че е било атакувано учебно заведение, където се укривали 400 души.

Според организация " Интерфакс " Русия е нанесла ракетни удари по Украйна от Черно и от Каспийско море.

В същото време Организация на обединените нации регистрира, че един на всеки осем украинци е бил разселен, поради войната. Напусналите Украйна към този момент са над 3 милиона души.

Украйна заяви, че учебно заведение в Мариупол е било обстреляно тази заран. Вътре скривалище са намерили стотици хора. Не е ясно към момента какъв е мащабът на разрушенията и дали има жертви. Сателитни фотоси демонстрират по какъв начин наподобява театърът в града след бомбардировката преди дни.

„ Трябва да видите с очите си по какъв начин хората готвят храна в двора на жилищна постройка и тогава някой чува аероплан. Цялата навалица се втурва към укритието. Това е положение на смут. Когато виждате кратери от ракети на всички места. Когато не знаеш кой къде е. От 2 март не знам къде е синът ми “, споделя локалният гражданин Олександър Безимов.

Украйна твърди, че хиляди поданици на Мариупол са били отведени в съветски градове срещу волята им. Според президента Зеленски офанзивите над града ще се помнят епохи напред.

„ Колкото повече украинците описват на света за това, толкоз повече поддръжка намираме. Колкото повече Русия употребява гнет против Украйна, толкоз по-лоши ще бъдат следствията за нея “, споделя Зеленски.

Според ръководителя на съветската Държавна дума страната му е в Украйна, с цел да избавя хора и да демилитаризира.

„ От акваторията на Черно море крилата ракета „ Калибър “ унищожи завод на цех за ремонт на бронирани машини в Нижински регион. Ракета „ Калибър “ от Каспийско море и хиперзвукова ракета от въздушното пространство на Крим унищожиха база за горивно-смазочни материали в Николаевска област “, заяви представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков.

Москва разгласи, че е изпратила 75 тона филантропична помощ за завладения град Херсон.

В същото време се оповестява, че Съединените щати са предложили на Турция да даде на Украйна своите съветски зенитно-ракетни комплекси С-400. Китай пък препотвърди позицията си, че постоянно е търсел мира и се опълчва на войната.

Властите в Суми разгласиха фотоси на украински сирачета, които сполучливо са били изведени от града след дни, прекарани в бомбоубежище. А папа Франциск направи изненадваща аудиенция на украински деца, настанени в педиатрия в Рим.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР