Сиренето и млечните продукти често са сочени като не особено

...
Сиренето и млечните продукти често са сочени като не особено
Коментари Харесай

Ето защо трябва да консумираме сирене редовно

Сиренето и млечните артикули постоянно са посочени като не изключително здравословни и непрепоръчителни за разнообразни типове диети поради богатото им съществуване на наситени мазнини. Те са с високо наличие на калории, което е спомагателен проблем, що се отнася до намаляване или поддържане на здравословно тегло. Често не си даваме сметка какъв брой непотребни калории гълтаме единствено с потреблението на млечни артикули.
От друга страна обаче, сиренето, кашкавалът и всички останали млечни артикули имат своите изгоди за здравето и цялостното им изключване от менюто може да докара до някои дефицити, даже здравословни проблеми. Много е значимо да не се надвишава употребяваното количество сирене и млечни артикули, с цел да се избегнат непотребните калории и евентуалните опасности за здравето и тежестта. Ако сиренето и млечните артикули се употребяват в рационални граници, те имат невероятни изгоди за здравето.
Защо е значимо да се употребява сирене постоянно:
Намалява риска от сърдечносъдови болести
Противно на упованията, французите, които употребяват големи количества млечни артикули на ежедневна база, имат доста по-нисък сърдечносъдов риск. Те са и с по-ниски стойности на холестерола, което е удобен фактор за понижаване заплахата от сърдечносъдови болести. Това демонстрират данни, оповестени в British Journal of Nutrition, представени от healthdigest.com.
Сиренето дължи тези си свойства по отношение на сърдечносъдовата система на изобилието от витамини от група В, калий и калций в състава си. Те способстват за възстановяване на положението на сърдечносъдовата система и костите.
  По-нисък риск от диабет
Сиренето е с невисок гликемичен показател. Това значи, че потреблението му не провокира скок в равнищата на кръвната захар. Следователно то дружно с всички останали млечни артикули е положително решение за предварителната защита на диабет и контрола на кръвната захар.
Проучване, оповестено в American Journal of Clinical Nutrition от 2016 година, още веднъж представено от healthdigest.com демонстрира, че наситените мазнини в сиренето и млечните артикули способстват за поддържането на постоянни равнища на кръвна захар и забавят усвояването на въглехидратите. Това дава опция на организма да ги обработи, без това да увеличи риска от диабет и затлъстяване.   За дългоденствие
Не е инцидентно, че възрастните хора по селата са дълголетници. Те ядат сирене и млечни артикули, създадени от техните ръце всеки ден. Сиренето е потребно за здравето и може да способства за удължение на живота, стига да се употребява рационално. То е богато на скъпи минерали и мазнини, от които организмът има потребност за метаболитните си функционалности. Освен това някои витамини се разтварят в мазнини, което е значимо за пълноценното им асимилиране.   За по-нисък холестерол
В сиренето и млечните артикули се съдържат витамини от група В, в частност обилие от витамин В12, който играе основна роля за холестерола. Витамин К, калций, калий и мастните киселини в сиренето също въздействат позитивно на холестерола, като понижават стойностите на неприятния и подтикват тези на положителния холестерол.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР