Синтез между класическа постановка и нови технологии видяха зрителите в

...
Синтез между класическа постановка и нови технологии видяха зрителите в
Коментари Харесай

39-годишната балерина Мария Александрова изправи на крака публиката на „Лебедово езеро“

Синтез сред класическа режисура и нови технологии видяха феновете в цялостната зала 1 на НДК през вчерашния ден при представянето на „ Лебедово езеро “. Спектакълът е в топ 100 най-хубавите мултимедийни планове на Русия за 2016 година по рейтинг на компанията „ Панасоник ".

Музиката на Чайковски оживя измежду 3D декори и осъществяванията на

над 40 танцьори от Руския мултимедиен спектакъл на балета

Тази относително нова натрупа е основана не просто да съхранява родното културно завещание, само че и да притегля по-млада и по-масова публика. И съумява, като главната заслуга за това имат артистите на сцената, определени след кастинг, и то единствено измежду танцьори с опит във водещи балетни театри в Москва и Санкт Петербург.

Сред звездите в зала 1 бяха Владислав Лантратов – министър председател балетист на „ Болшой театър”, и Мария Александрова, чието брилянтното показване изправи публиката на краса.

Изящната, 39-годишна Мария Александрова е висока едвам 162 см

Прима балерина е на „ Болшой театър” до февруари тази година, след което публично афишира отдръпването си. Носител е на званието „ Народна артистка” на Русия и „ Златна маска”. Родена е в Москва, в семейство, което няма отношение към изкуството. От малко обаче играе в детска отбор, а 10-годишна попода в столичната хореографска академия, където незабавно се отличава с гения си. Дебютът й в „ Болшой театър” е през 1997 година, когато е на 21. Следват 20 години, в които тя гастролира в над 60 страни от целия свят, получава оферти за работа в Ню Йорк, Париж и Лондон, само че не приема нито едно от тях.

Мария е известна като една от любимките на именитата Мая Плисецкая

а доста от критиците я дефинират като най-интелектуалните и прочувствени модерни танцьори.

Прима балерината не обича да приказва за персоналния си живот, макар че постоянно искрено дава отговор на въпроси за професионални достижения и нови планове. Но Маша постоянно е мечтала за уютно фамилно гнездо, пишат съветските медии. Въпреки натоварения си график, през 2005 година тя среща обичания мъж, само че от поверие не приказва за него. Знае се единствено, че е художник и се споделя Сергей, а когато молят половинката му да опише за него, тя с усмивка дава отговор, че той е „ брюнет със сини очи ".

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР