Синоптиците в Украйна прогнозират по-мека зима от обикновено, като се

...
Синоптиците в Украйна прогнозират по-мека зима от обикновено, като се
Коментари Харесай

Каква зима се очаква в Украйна?


Синоптиците в Украйна предвиждат по-мека зима от нормално, като се пробват да вдъхнат известна вяра на украинците, които може да останат без ток след офанзивите на съветските сили против енергийни уреди, съобщи Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи тази седмица, че от 10 октомври насам при въздушни удари е била унищожена съвсем една трета от електроцентралите в Украйна и че има риск от спиране на електрозахранването, до момента в който се правят ремонтни действия.
-->
Зимите в Украйна могат да бъдат дълги и тежки, само че държавната метеорологична организация на Украйна чака, че температурите тази зима може да са малко над междинните. " Средната температура през зимния интервал се чака да бъде с 1-2 градуса (по Целзий) по-висока от нормата. Вероятността от дълги интервали на доста студено време с минимална температура от минус 25-30 градуса по Целзий в Украйна е доста ниска “, заяви организацията във Facebook.

" Най-вероятно е кратковременно доста захлаждане с дълготрайност от един до пет дни, с минимални температури през нощта от минус 15-20 градуса ”.

Главният изпълнителен шеф на украинската енергийна компания " Нафтогаз " съобщи, че Украйна има забележителен размер газ в хранилищата си, само че ще се нуждае от спомагателен импорт заради проблеми в енергийния бранш.

Източник: БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР