Синоптиците предупреждават са сериозно застудяване в петък и събота.За поредна

...
Синоптиците предупреждават са сериозно застудяване в петък и събота.За поредна
Коментари Харесай

Синоптиците предупреждават са сериозно застудяване в петък и събота

Синоптиците предизвестяват са съществено захлаждане в петък и събота.

За поредна заран в София беше минус 4°, само че сдържан и мощен северозападен вятър към този момент унищожи инверсията и в планините още веднъж е по-студено, на Мусала минус 9°. Традиционно най-високи са минималните температури на морския бряг - Варна 6°, нос Калиакра 8°, оповестява Българска национална телевизия.

През петъчния ден облачността в цялата страна ще се усили и още преди обяд в Западна България, а до края на деня и в източните региони, ще има превалявания от дъжд. С сдържан, в областите с код жълто краткотрайно мощен вятър от запад-северозапад ще нахлува по-студен въздух. Със захлаждането в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще бъдат сред 5° и 10°, в София - към 5°.

По Черноморието след обяд ще стартират превалявания от дъжд, до вечерта в множеството региони ще спрат. Ще духа краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат към 8°-10°, а вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Много прохладно ще бъде времето и в планините - Ще духа мощен, по високите и открити елементи и плевел вятър от запад-северозапад.

Ще има и превалявания от сняг, а температурите сензитивно ще се намалят и оптималните в курортите ще са към и малко под нулата.

В множеството региони през нощта против събота преваляванията краткотрайно ще спрат, само че в събота още веднъж ще има валежи, в Северна България от дъжд, в Североизточна България и Предбалкана - от дъжд и сняг.

В неделя ще остане прохладно, само че облачността ще намалее и Коледа ще посрещнем със слънце и високи за сезона температури.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР