Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември

...
Синоптикът Петър Янков съобщи, че температурите в края на септември
Коментари Харесай

Пада до дни! Синоптик разкри кога ще завали сняг

Синоптикът Петър Янков заяви, че температурите в края на септември ще бъдат сред 25 и 28-29 градуса. В началото на октомври ще се задържат относително високи за сезона - с 3-4 градуса по-високи от климатичните правила. Градусите тогава ще бъдат сред 22 и 27. Сняг по планините може да се чака в края на първата десетдневка на идния месец - 10 и 11 октомври

" Валежите ще бъдат нищожни. Днес ще има валежи основно в югоизточните елементи от страната. Интензивните превалявания сега са в региона на Волос. Циклонът изнася дъждовните облаци към Истанбул. При нас оптималното количество превалявания ще бъде 5-6 л/кв.м в региона на Южното Черноморие. Няма рискови превалявания за нашия регион ", изясни Янков пред Bulgaria ON AIR.

В петък времето ще се стабилизира и в събота ще бъде уместно за високопланински преходи и посещаване на Черноморието ни. Максималните температури на въздуха ще бъдат 26-27 градуса. Следващите превалявания ще бъдат в неделя, още веднъж в Югоизточна България. В петък и събота времето в Гърция ще бъде уместно за посещаване от сънародниците ни.

Дългосрочните прогнози са за по-топло време в първата десетдневна на октомври. Периоди с валежи и захлаждания вероятно са 5 и 6 октомври, стана ясно още от прогнозата на Янков.

Синоптикът уточни, че световното стопляне на Балканите се демонстрира със зачестяване на проливните превалявания.

" Намираме се в развой на покачване на температурите. На Балканите има доста бърза промяна на въздушната маса от топла към по-хладна. При тези чести смени се пораждат мощни купесто-дъждовни облаци. Зачестяват тези проливни превалявания и ние би трябвало да вземем ограничения ", сподели Янков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР