Синхронно като по команда най-влиятелните фигури на ГЕРБ във Фейсбук

...
Синхронно като по команда най-влиятелните фигури на ГЕРБ във Фейсбук
Коментари Харесай

ГЕРБ с тежка атака срещу Радев във Фейсбук. Искат да поеме отговорност за коронавируса

Синхронно като по команда най-влиятелните фигури на ГЕРБ във Facebook като Деси Атанасова, Антон Тодоров, Валерия Велева нападнаха президента Радев, приписвайки му отговорност за ковид в България.

Първи залп даде гуруто Антон Тодоров и бе подет от армията от хиляди членове и работещи в структурите на ГЕРБ, които поставяха по стените си постове от сорта на " Къде е Радев в този момент? ".

" Румен Радев се оказа безусловно неспособен за позицията, която заема! АБСОЛЮТНО! Пълен неуспех, позор и срам! ДЪНО! ", написа Тодоров.



Тежката артилерия Десислава Атанасова се включи минути по-късно в упреците към Радев.

Тя се въодушеви от есето на Валерия Велева, която громи Радев с този текст:



" Защо мълчи президентът?

Не знам дали Радев схваща отговорността си през днешния ден. Не знам дали осъзнава какви лостове за влияние върху обществото има и по какъв начин не ги употребява.

Вече имаме първата жертва на ковид. Вирусолозите ни предизвестяват, че това е единствено началото... Ще има още и още... тъжни известия.

СЗО постави печата върху COVID-19: СВЕТОВНА ПАНДЕМИЯ!

Болниците са сложени на тестване, каквото не помнят от години. Науката е впрегнала мозъците за борба със злото.

У нас Националният спешен щаб работи на 24-часов режим. Свикнахме да се разсънваме и да си лягаме със сводките на ген. Мутафчийски, които от ден на ден стартират да наподобяват на черна военна хроника.

Изпълнителната и локалната власт се пробват да вкарат живота на обществото в нови релси – органичения, рестрикции, забрани...

И то под ударите на растящо неодобрение, пълзящ боязън от неизвеството и елементарна, човешка суматоха.

В подобен миг нацията има потребност от водачество.

От авторитетно водачество, което да поеме страховете, да тушира суматохата, да призове за взаимност, да накара хората да мислят за общото, с цел да си подсигурят персоналното.

Премиерът и министрите го вършат. Непрекъснато.

Въпросът е какъв брой им имат вяра. Коронавирусът ни връхлетя в миг на сринато доверие към цялата политическа класа.

Единственият с позитивен рейтинг в страната - президентът - тъкмо в този миг мълчи.

Няма послание към нацията.

Няма вик против суматохата, няма диалог с обществото, няма разговор с тези 2 милиона българи, които му гласоподаваха доверие и го изпратиха на върха на властта. Няма даже човечност.

Президентът се самоизолира от драмата в страната.

Него просто го няма.

Радев е огромният отсъстващ!

Лидерството е въздействие - нито повече, нито по-малко, споделя Джон Максуел.

Радев има въздействие върху 65% от българите, които в този миг към момента му имат доверие. И тъкмо в този миг той мълчи пред тях. Пред всички.

Защо?

Не знае какво да им каже. Или не знае, че би трябвало да им каже нещо. И тук няма никакво значение неговото отношение към държавното управление или към премиера.

Задължението на Радев е към народа – и то тогава, когато този народ стартира да губи почва под краката си.

Не знам дали Радев схваща отговорността си през днешния ден. Не знам дали осъзнава какви лостове за влияние върху обществото има и по какъв начин не ги употребява. В разгара на епидемията да обсъждаш с Лозан Панов промени в Конституцията, е въпиюща политическа некомпетентност. Кой се интересува сега от това? Къде е публичният консенсус?

Къде са сетивата на държавника?

Лидерството не е купа, водачеството не идва от престижа на властта (в случая на президентската институция), водачеството е да поведеш хората, да насочиш мислите им към по-велика цел, да впрегнеш силите им за общото. Българската история помни забележителни водачества в спешни тествания за нацията.

Лидерството е да мислиш за на следващия ден.

Лидерствота е да превърнеш визията в действителност.

Къде е българското водачество през днешния ден?

Къде е визията за на следващия ден?

Премиерът е впрегнал страната – добре, зле – в ежедневната борба с вируса: маски, калцуни, дрехи, кревати, далавера и така нататък Неговият ангажимент е да не изпусне сегашното.

Радев няма тази отговорност. Няма и никакъв ангажимент към действителността през днешния ден, колкото и тежка да е тя. Нито свика в точния момент КСНС, нито употребява в цялост пълномощията си като президент. Той е глух наблюдаващ и деен критик на сегашното. И едното, и другото - без резултат.

Затова пък е задължен да мисли най-малко за бъдещето. Ако може.

Коронавирусът ще мине – може да е като на „ война ”, може да е по-леко, само че някой би трябвало да живее и да работи занапред с мисълта за времето след „ войната ”. Коронавирусът ще пренареди цялата световна стопанска система. След пандемията светът ще е различен. И тези народи, които съумеят да се пренастроят бързо към новото начало, ще съумеят. По това ще се мери водачеството им.

Радев може да впрегне през днешния ден научната и бизнес мисъл за на следващия ден. Ако има потенциал за това. Ако самият той има визия. Ако неговият Стратегически съвет е създал някаква тактика.

За страдание нищо от това не се вижда. Иначе всеки може да държи руля, когато морето е умерено.

Валерия Велева 11 март 2020 | 20:59

* фотографията е илюстрация за дейностите на различен Президент, който през днешния ден в 21ч./местно време/ ще има послание към нацията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР