Сингапур предлага еднократно плащане, за да насърчи хората да имат

...
Сингапур предлага еднократно плащане, за да насърчи хората да имат
Коментари Харесай

Сингапур предлага „бебешки бонус“ за вдигане на раждаемостта

Сингапур предлага еднократно заплащане, с цел да насърчи хората да имат бебета по време на пандемията на, заяви Военновъздушни сили.
Сега има терзания, че жителите отсрочват да станат родители, защото се борят с финансов стрес и съкращения на работни места.
Подробности за сумата, която може да бъде платена, към момента не са оповестени. Това е в допълнение към няколко солидни бебешки бонуса, предлагани от държавното управление.
Сингапур има едно от най-ниските равнища на в света, против което се бори от десетилетия.
Страната е в цялостен контрастност с някои от съседите му, като Индонезия и Филипините, които са изправени пред вероятността за голям скок на бременности заради блокирането поради ковид.
" Получихме информация, че COVID-19 е предиздвикал някои родители да отсрочат проектите си за деца ", съобщи в понеделник вицепремиерът на Сингапур Хън Суи Кит.
Той сподели, че повече детайлности за сумите и по какъв начин ще бъдат изплащани ще бъдат оповестени по-късно.
 Прогнозират спад на раждаемостта в Италия поради COVID-19 Прогнозират спад на раждаемостта в Италия поради COVID-19
Заради пандемията от ковид в Италия се чака сериозен спад на раждаемостта, написа в оповестения през днешния ден годишен отчет на Националн...
Настоящата сингапурска система за бебешки
бонуси дава на родителите, които дават отговор на изискванията, до 10 000 сингапурски $ (7330 щатски долара).
Процентът на плодовитост в Сингапур доближи осемгодишен най-малко през 2018 година, сочат държавни данни, при равнище от 1,14 раждания на жена.
Но някои от съседите на Сингапур са изправени пред противоположния проблем.
Във Филипините случаите на нежелана бременност се чака да нарасне с съвсем половината до 2,6 милиона, в случай че провокираните от COVID-19 ограничавания за придвижване останат до края на годината, предвиждат от Фонда на Организация на обединените нации за популацията.
Филипините имат второто по величина население в Югоизточна Азия - 108,4 милиона. В сщото време страната е с една от най-тежките обстановки в района по отношение на пандемията с повече от 307 000 инфектирани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР