Сингапур може и да носи титлата на най-скъпия град в

...
Сингапур може и да носи титлата на най-скъпия град в
Коментари Харесай

10-те най-предпочитани държави за емиграция в света

Сингапур може и да носи купата на най-скъпия град в света, само че остава в това време и най-популярното място измежду напуснали родните си страни хора за живот и работа, сочи годишното проучване на английската банка HSBC. Общо 21 950 души от 39 страни са дали отговор на въпросите по проучването на HSBC за 2015 година Банката поискала от тях да споделят своите възгледи по необятен кръг въпроси – от кариера и финансово богатство до витален стандарт.

Нова Зеландия, Швеция, Бахрейн и Германия приключват челните пет дестинации за изселници, до момента в който Египет, Италия и Бразилия са на дъното на листата. Направленията, по които изселниците се насочват още за пренасяне в името на възстановяване благосъстоянието си, са Испания и Португалия, до момента в който Швеция е най-притегателна за изселници със фамилии, с помощта на необятните благоприятни условия за гледане на деца и релативно лекия режим за образуване на учебните заведения.

Чужденците обаче възхваляват Сингапур поради сериозните хонорари там, опциите за насърчаване на кариера и качеството на живот. И макар притеснително високите разноски, в това число за превоза, чиито цени са три пъти по-високи от тези в Ню Йорк, повече от една четвърт от далите отговор в запитването измежду изселниците от 2015 година споделят, че заработват годишно по над 200 000 $ там.

Трима от всеки петима от участниците в допитването споделят, че те не са усетили неотложно увеличение на заплатата си, само че повече от половината – 53%, споделят, че качеството на живота им се усъвършенства след преместването.

Допитването не взима поради въпроси като права на индивида, които съгласно Хюмън райтс уоч, остават „ високо проблематични “ в Бахрейн (намира се на четвърто място в класацията) и „ съществено проблематични “ в Обединените арабски емирства (на девето място). Най-облагодетелстващите пакети към момента идват от региона на Близкия изток. Около 80% от изселниците в допитването в Оман получават надбавки за самолетни билети при пътешестване до дома си.

Резултатите от изследването на HSBC се разграничават в забележителна степен от друго проучване, станало обществено неотдавна, на InterNations, световна мрежа с 1,8 млн. членове, които живеят и работят зад граница. Expat Insider на InterNations слага Еквадор на челно място като дестинация на изселници, с помощта на ниските витални разноски, налично опазване на здравето и високо ниво на персонално задоволство. Ето и цялостния лист с 10-те най-предпочитани страни за емиграция в света.

1. Еквадор
2. Мексико
3. Малта
4. Сингапур
5. Люксембург
6. Нова Зеландия
7. Тайланд
8. Панама
9. Канада
10. Австралия

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР