Синдромът на Даун е най-разпространената генетична аномалия, а в България

...
Синдромът на Даун е най-разпространената генетична аномалия, а в България
Коментари Харесай

Карин дом отбелязва Международния ден на хората със Синдром на Даун с безплатни консултации за деца от 0 до 7 г.

Синдромът на Даун е най-разпространената генетична особеност, а в България всяка година се раждат сред 80 и 100 деца с тази диагноза.

По мотив Международния ден на хората със Синдром на Даун, който означаваме на 21-ви март, Фондация Карин дом ще предложи безвъзмездни съвещания, които имат за цел да подкрепят развиването на децата на възраст 0-7г. и да поддържат родителите.

Консултациите са безвъзмездни и ще се проведат онлайн (за деца от страната), на място в Карин дом или в дома на фамилията (за фамилии от Варна) от експерти на Карин дом. Специалистите, които ще се включат в консултациите са: рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, обществен служащ, съветник по кърмене.

С самодейността организацията желае да поддържа ранното развиване на децата със Синдром на Даун и да доближи до фамилиите от дребните обитаеми места в страната, където предлагането на обществени услуги в към момента лимитирано.

Екипът на Карин дом предлага поддръжката на фамилиите, които чакат дете с Даун Синдром да стартира още преди раждането, а работата с децата със синдром на Даун – от самото раждане. Вече на доста места в страната има услуги по Ранна детска намеса /РДИ/. Овластяването на фамилиите, повишението на тяхната подготвеност, осъзнатост, убеденост е преимущество и гаранция за триумф в развиването на децата.

С децата със синдром на Даун светът е по-пъстроцветен, друг и безоблачен! Точно за това на този ден в символ на поддръжка и съпричастност обуваме шарени чорапи!

Линк към регистрационната форма:

Записванията започнаха. Местата са лимитирани.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР