Синдикатът на българските учители (СБУ) подкрепя идеята за военно обучение

...
Синдикатът на българските учители (СБУ) подкрепя идеята за военно обучение
Коментари Харесай

Янка Такева: Синдикатът на българските учители подкрепя идеята за военно обучение в училище

Синдикатът на българските учители (СБУ) поддържа концепцията за военно образование в учебно заведение, сподели през днешния ден във Варна ръководителят му Янка Такева.

Тя посочи, че СБУ го поддържа, тъй като обстановката в света е доста динамична. В момента на 59 места в света има местни войни и ние би трябвало да се подготвим, би трябвало да се подготвим и за климатичните промени, разяснява Такева.

По думите ѝ в света все нещо се случва, в това число и упованието на нови пандемии, тъй че всички хора, освен младите, само че и възрастните, би трябвало да имат тези пълномощия.

Синдикалният водач разяснява още, че е договорила с финансовия министър в бюджет 2023 400 милиона лв. в допълнение за увеличение на учителските заплати. Това нарастване ще го върнем със остаряла дата от 1 януари тази година, без значение по кое време ще бъде признат новият бюджет, изясни Такева и уточни, че стартовата учителска заплата се чака да стане 1900 лв.. 

Според нея нарастването на възнагражденията притегля млади фрагменти в областта на образованието. През актуалната образователна година в системата са влезнали 4200 млади учители. Във всяка община ние имаме клуб на младия преподавател, заяви още тя. В тях синдикатът се грижи за адаптирането на младите към просветителната система, развиването на наставничеството в учебните заведения и детските градини, образова млади експерти в академията си.

Всички дисциплини в учебно заведение са доста значими и по наше искане ще има национална стратегия към министерството на образованието, финансирана от бюджета, за развиване на всички филантропични посоки, обзавеждането на кабинети по музика, изобразително изкуство, литература, история география, тъй като хуманистичната роля на образованието е извънредно значима, заключи Такева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР