Синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа" във военните заводи и

...
Синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа" във военните заводи и
Коментари Харесай

Синдикатите и военните заводи нападнаха Корнелия Нинова заради забавения износ


Синдикалните организации на КНСБ и "Подкрепа " във военните фабрики и самият бизнес поддържаха служебния министър на стопанската система Никола Стоянов за подписаните позволения за експорт на оръжия. "Износът ще докара до съществени доходи за заводите, които имат работа и обезпечават претовареност на хиляди хора. Със забавянето някогашният министър Корнелия Нинова обричаше служащите да останат на улицата ", разясниха синдикатите. Според тях международната обстановка е такава, че от ден на ден се търси оръжие, а България е огромен производител. Страната би трябвало да се възползва от нея, тъй като по време на пандемията заводите нямаха работа и освобождаваха служащи. В допълнение у нас влиза сериозен финансов запас, а предприятията заплащат налози и пълнат държавната хазна.

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов през вчерашния ден удостовери всичките 255 чакащи позволения за импорт и експорт на военна продукция към и от България. Разрешенията са били забавени с повече от месец и половина при предходния министър Корнелия Нинова.

По-голямата част от покупко-продажбите са за муниции за дребни оръжия, само че и противотанкови безоткатни системи, ракети за военни самолети и от наземни установки, неуправляеми въздушни ракети, противотанкови мини.

Свиканата междуведомствена комисия за експортен надзор на артикули, свързани с защитата, е одобрила покупко-продажбите. Първата ми работа беше да извикам специалистите от комисията, да ги попитам проблем ли имаше, за какво не сте били подготвени - те потвърдиха, че всичко е било готово, само че по инструкции на някогашния министър Корнелия Нинова, комисията не се е събрала, сподели Никола Стоянов. Сделките са за над 1 мрлд. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР