Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР с искане за строги санкции за агресия към полицаи


Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорства да се плануват по-строги наказания по отношение на всички лица, демонстриращи експанзия и/или неуважително отношение по отношение на органите на реда, оповестиха от СФСМВР в писмо, изпратено до медиите.

В позицията си синдикатите показват цялостна поддръжка и съпричастност към служителката на Министерство на вътрешните работи, която изпълнявайки служебните си отговорности, получи тежки пострадвания по време на футболната среща сред тимовете на ЦСКА и Левски през вчерашния ден.

Синдикатите упорстват незабавно да се подхващат нужните ограничения, които да подсигуряват физическата цялост на служителя на реда и да се дефинира зона за сигурност, която в случай че бъде нарушена, то представителите на страната, в лицето на полицията, да имат право да се защитят със всички разрешени от закона средства.

СФСМВР упорства да се плануват по-строги наказания по отношение на всички лица, демонстриращи експанзия и/или неуважително отношение по отношение на органите на реда.

Подобни произшествия, като вчерашния, са удар освен върху престижа на Министерство на вътрешните работи, само че и резултат от доста, извършени във времето, несполучливи политики и промени, които са имали за цел да се защитят правата на жителите и не са предвиждали отбрана на правата и живота на служителите на реда.

"В целия свят задействането на самоделно взривно устройство на многолюдно място се приема за тероризъм. И в случай че в съответния случай явно хулиганските подбуди не ни разрешават да определим действието като терористичен акт, то изрично можем да се каже, че сходни прояви са част от ширещ се по игрища и улици гнет. Насочен не против съответна жертва като потърпевшата ни колежка. Насочен против закона, морала, против цялото общество. Срещу този гнет обществото и институциите би трябвало да са единни ", безапелационни са от Синдикалната организация на Министерство на вътрешните работи.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР