Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят

...
Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява да се предвидят
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР искат по-строги санкции за агресия спрямо полицаи

Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи упорства да се плануват по-строги наказания по отношение на всички хора, демонстриращи експанзия или неуважително отношение по отношение на органите на реда . Това излиза наяве от известие до медиите, публикувано от синдикатите. Двама служители на реда пострадаха през вчерашния ден по време на безконечното дерби Левски-ЦСКА в столицата. Наложи се на потърпевша служителка на реда да бъде направена очна интервенция, а дали и в каква степен тя ще загуби зрението си, ще стане ясно след месеци.  
 

Причината за настояването е " трайната наклонност за увеличение на броя на потърпевшите служители на реда вследствие на умишлени дейности на жители против тях и жестоко неуважение на законовите правила ".
 

В позицията си синдикатите из разяват цялостна поддръжка и съпричастност към служителката на Министерство на вътрешните работи, която изпълнявайки служебните си отговорности, получи тежки пострадвания по време на футболната среща сред тимовете на ЦСКА и Левски.
 

От най-голямата синдикална организация упорстват да се подхващат нужните ограничения, които да подсигуряват физическата цялост на служителя на реда и да се дефинира зона за сигурност, която в случай че бъде нарушена, то представителите на страната в лицето на полицията да имат право да се защитят със всички разрешени от закона средства.
 
Синдикатите допълват, че и нцидентът по време на вчерашния мач е " част от ширещ се по игрища и улици гнет " , който е ориентиран против закона, морала и цялото общество и против него институциите и обществото би трябвало да са единни .
 


Кръв и грозни подиуми помрачиха дербито сред ЦСКА и Левски
от 30-ия кръг на Първа лига в сряда. Двама полицейски чиновник и пострадаха след хвърлена бомбичка от публиката на бранш " Б " по време на мача. Те бяха откарани в болнично заведение за оказване на здравна помощ. Наложи се интервенция на окото на ранена служителка на реда. От ИСУЛ, където тя е настанена, оповестиха, че положението на дамата е устойчиво . От лечебното заведение допълниха, че предстоят още оперативни интервенции. Дали и в каква степен ще има загуба на зрението на потърпевшата жена, ще стане известно след четири до шест месеца, допълниха експертите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР