Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в

...
Синдикална федерация на съобщенията към Конфедерацията на независимите синдикати в
Коментари Харесай

“Български пощи“ искат по-високи заплати, готвят стачки

Синдикална федерация на известията към Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) и Федерация „ Съобщения “ към Конфедерация на труда (КТ) „ Подкрепа “ стартират през днешния ден подписка в цялата страна на служащите и чиновниците в „ Български пощи “. Това оповестиха от пресцентъра на КНСБ.
Прочетете още
Подписката е във връзка със законовата процедура за осъществяване на протестни дейности в сдружението и е според Закона за споразумяване на групови трудови разногласия. Чрез нея служащите и чиновниците дават единодушие за осъществяване на безсрочни ефикасни протестни дейности със следните претенции:

Увеличение на заплатите на работещите в „ Български пощи “ ЕАД с 25%, считано от 1 януари 2023 година Увеличение на цената на ваучерите за храна на работещите в „ Български пощи “ ЕАД от 60 лева на 100 лева, считано от 1 януари 2023г.

Подобряване на изискванията на труд в „ Български пощи “ ЕАД и материално техническата база, в т. ч. обезпечаване на климатици, модерна компютърна и офис техника и съоръжение, възстановяване на санитарно-битови условия.

Процедурата за осъществяване на ефикасни протестни дейности стартира на 20 януари. Месец преди този момент бяха оповестени алегорични дейности с носене на ленти „ Аз стачкувам “.

Стачката ще докара до прекратяване на работата на пощенските станции и предоставяните услуги, предизвестяват от синдиката.

Възнагражденията на служащите и чиновниците в „ Български пощи “ все още са сред 712 и 849 лева, и то след актуализация през юни 2022 година, напомнят още от КНСБ.

Служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев, в чийто сектор попада ръководството на националния пощенски снабдител, съобщи след среща със синдикатите, че е упълномощил на управлението на сдружението до 27 февруари да предложи разновидности за растеж на заплатите. Алексиев уточни още, че цената на ваучерите на чиновниците може да бъде увеличена от 60 лева на 100 лева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР