Синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, вече официално

...
Синът на руския милиардер Борис Зингаревич - Антон, вече официално
Коментари Харесай

Руснакът Антон Зингаревич вече е собственик на "Ботев"

Синът на съветския милиардер Борис Зингаревич - Антон, към този момент публично има 99% от акциите на " Ботев " (Пд). Те му бяха трансферирани от ръководителя на Сдружение " ПФК Ботев " Радослав Кошински. От страна на Зингаревич се подписа юрист Слави Микински, който е прокурист на съветския предприемач.

Освен акциите, новият притежател ще получи правото да употребява клубната емблема. Зингаревич и Микински ще са част от новия Съвет на шефовете на клуба, като в него ще влезе и испанецът Даниел Сереидо, който е изпълнителен шеф на " Ботев ".

Антон Зингаревич стартира договаряния за придобиването на пловдивския клуб още през декември м.г. Тогава той увери, че желанията му са дълготрайни. Като удостоверение на това той трансферира няколко играчи и треньора Азрудин Валентич от датския си клуб " Фремад " (Амагер) в " Ботев ".

По разнообразни аргументи обаче формалното встъпване на Зингаревич в клуба се проточи към половин година. Наскоро той успокои почитателите, че не се е отказал от желанията си: " Това не е къс развой, това е дълъг развой на усъвършенстване. Трябва да подобрим отбора при идната селекция. Финансовата обстановка е такава каквато е. В целия свят има проблеми поради рецесията. Оцеляваме и имаме проект за дълготрайното развиване на клуба. Нашата упоритост е да играем в Европа и ние ще реализираме тази цел рано или късно. Вярно е, че клуба страда напоследък и ще би трябвало да подобрим организацията. "

Очаква се една от първите стъпки след влизането на Антон Зингаревич в клуба да бъде подписването на нов контракт с капитана Тодор Неделев. От началото на месеца той е свободен сътрудник, защото досегашният му договор изтече. С национала обаче се преговаряше интензивно в последните седмици и се стигна до съглашение той да преподпише, когато Зингаревич стане дефинитивно притежател на " Ботев " (Пд).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР