Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, ще

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, ще
Коментари Харесай

Синът на Джо Байдън може да бъде изправен пред съда

Синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър, ще бъде изправен пред федерален съд по данъчни обвинявания , оповестиха американски медии.

Хънтър Байдън евентуално ще бъде изправен пред съда по наказателни обвинявания , откакто диалозите за вероятно съглашение за признание на виновност са стигнали до задънена улица, съобщи през днешния ден новоназначеният специфичен консултант на Съединени американски щати по случая Дейвид Уайс.

Минути по-рано основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд издигна Уайс , федералният прокурор, който се занимаваше със случая, в статут на специфичен консултант, което ще му даде спомагателни пълномощия да продължи следствието.

Републиканците в Конгреса заплашиха с следствие за импийчмънт по отношение на недоказаните изказвания, че Байдън се е облагодетелствал от бизнес начинанията на сина си.

През юни Уайс повдигна престъпни обвинявания против Хънтър Байдън за налози и оръжие, само че федерален арбитър отхвърли препоръчаното съглашение за признание на виновност. В петък Вайс съобщи в правосъдно заявление, че двете страни са в задънена улица и е евентуално да се стигне до правосъден развой.

Уайс, в началото назначен на поста прокурор на щата Делауеър от републиканския президент Доналд Тръмп, стартира да проверява Хънтър Байдън през 2019 година Беше му позволено да остане на работа по време на ръководството на Байдън.

Не е ясно дали назначението е в отговор на политическия напън от страна на републиканците , или е сигнал за по-широко следствие на бизнес делата на Хънтър Байдън, което може да докара до спомагателни наказателни обвинявания.

Уайс ще изготви отчет, когато работата му завърши, сподели Гарланд, и Министерството на правораздаването ще направи допустимо най-голямата част от него обществена.

" Назначаването на господин Уайс укрепва пред американския народ уговорката на министерството за самостоятелност и отчетност по изключително чувствителни въпроси ", съобщи Гарланд на конференция. Той не отговори на въпроси.

Гарланд съобщи, че Уайс е изискал назначението по-рано през седмицата.

Републиканците упрекват Байдън-старши, че се е облагодетелствал от бизнес начинанията на сина си в Украйна и Китай, макар че към момента не са показали никакви доказателства за злоупотреби. Председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти съобщи през юли, че Камарата може да стартира следствие за импийчмънт през есента.

Белият дом отхвърли тези обвинявания като " безумни тайни теории " и съобщи, че Байдън не е взел участие в бизнес делата на сина си. Продължилото с години следствие, извършено от Вайс, не е разкрило никакви доказателства, че Хънтър е употребявал политическата власт на татко си за персонални облаги.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР