Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, не

...
Синът на президента на САЩ Джо Байдън - Хънтър, не
Коментари Харесай

Хънтър Байдън не се призна за виновен за избягване на данъци и носене на оръжие

Синът на президента на Съединени американски щати Джо Байдън - Хънтър, не се призна за отговорен по обвиняванията в укриване на налози и владеене на оръжие, оповестиха международните организации в сряда.

Съдията в щата Делауеър Мариeлън Норейка, която беше назначена от някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, разгласи, че има потребност от повече време да преразгледа неговото по-ранно съглашение с федералните прокурори, по силата на което той можеше да избегне присъда по делото, обвързвано с оръжието, прецизира Ройтерс.

Според прокуратурата Хънтър Байдън не е платил налози от над 100 хиляди $, които е дължал върху приходи от над 1.5 милиона $ през 2017 година и 2018 година

В настрана дело той е упрекнат и в нелегално владеене на огнестрелно оръжие, до момента в който е бил в положение на взаимозависимост на следено вещество, което е закононарушение в Съединени американски щати.

Синът на Джо Байдън беше сключил договорка с федералните прокурори в щата Делауеър за авансово отклоняване от правосъден развой по това обвиняване. По силата на тази договорка Хънтър възнамеряваше да се признае за отговорен по обвиняванията в укриване на налози. В подобен случай въпросът с оръжието - притежаваният в продължение на 11 дни през 2018 година " Колт Кобра.38 Спешъл ", щеше да бъде изтрито от досието му.

 Какви са обстоятелствата за връзките на Хънтър Байдън с Украйна и Русия Какви са обстоятелствата за връзките на Хънтър Байдън с Украйна и Русия

Въпросното съглашение обаче отпадна, тъй като федералната арбитър по делото му изрази терзание от формулировката на тази част от договорката, която позволяваше на Байдън да избегне присъда, оповестява " Блумбърг " в обществената мрежа " Екс " (досега известна като " Туитър " ).

Момчета, мисля, че има смисъл да ви накарам да говорите повече ", споделила арбитър Норейка на юристите на Байдън, представена от Асошиейтед прес.

Тя даде на отбраната и на федералните прокурори период от 30 дни да ѝ дадат пояснение за какво би трябвало да одобри първичното извънсъдебно съглашение.

По информация на Си Ен Ен, представена от Ройтерс, Хънтър Байдън и федералните прокурори към този момент са стигнали до ново извънсъдебно съглашение по делото за укриване на налози, в което има по-малко благоприятни условия за отбягване на присъда.

Според Си Ен Ен прокурорите могат да подведат под отговорност Байдън-младши по обвинявания, разнообразни от тези, по които е подписана тя.

Междувременно представителят на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че президентът Джо Байдън и брачната половинка му Джил обичат своя наследник Хънтър и го поддържат в опита му да построи отначало живота си. От години републиканците упрекват Хънтър Байдън, че е употребявал политическата власт на татко си за персонална полза в покупко-продажбите си в Украйна и Китай, напомня организацията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР