Синът на колумбийския президент е арестуван в разследване за пране на пари

...
Синът на колумбийския президент Густаво Петро е арестуван за пране
Коментари Харесай

Синът на колумбийския президент Густаво Петро е арестуван за пране на пари и незаконно обогатяване от главния прокурор на страната.

Николас Петро, ​​политик в провинция Атлантико, беше задържан по обвинения, че му е плащано от наркотрафиканти, за да финансира мирните усилия на баща си и предизборната кампания.

Той отрече твърденията и приветства разследването, когато беше започнато.

Бившата съпруга на по-младия г-н Петро също е била арестуван като част от разследването.

Президентът Петро, ​​първият ляв лидер в страната, отрече да е вземал пари от колумбийски наркотрафиканти и нареди на прокурорите да разследват сина му през март.

Пишейки в социалните медии в събота, той каза, че е болезнено едно от децата му да бъде изпратено в затвора, но също така, че няма да се намеси с разследването на главния прокурор Маргарита Кабело Бланко.

Нейната служба каза, че обвиненията срещу Николас са свързани с незаконни вноски, отклонени от предизборната кампания на баща му миналата година.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph eq5iqo00">Николас и бившата му съпруга Дейсурис дел Кармен Васкес се прехвърлят от карибския бряг в столицата на Колумбия Богота.

Г-жа Васкес вече е твърдела в местните медии, че бившият й съпруг е получил големи суми пари от наркокартели миналата година, по време на политическата кампания, довела до Густаво Петро победа на президентските избори.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР