Синът на кметицата на петричкото с. Марикостиново е с постановено

...
Синът на кметицата на петричкото с. Марикостиново е с постановено
Коментари Харесай

Задържаха кметски син - пребил човек, докато е в изпитателен срок

Синът на кметицата на петричкото с. Марикостиново е с постановено прокурорско задържане за 72 ч, а от съда ще се желае най-тежката мярка за неотклонение запостоянно. Това излиза наяве от второ подред известие на Апелативна прокуратура-София единствено за един ден, отдадено на младия " левент ".

Около младежа избухна " характерен " скандал - издевателства и бие серийно наред, а преписките по подозрителен метод потъват в полицията и другите правоохранителни органи.

Местни хора даже излязоха на митинг сутринта с думите, че всички се опасяват от сина на Гергана Тодорова. Това се случи, откакто Георги Узунов от селото събра кураж и сутринта описа пред бТВ, че е свиреп пребит от кметския наследник, прочут като Велко. Но надали е първият подобен...

Узунов се прибирал към дома на татко си в Марикостиново към 3 ч. сутринта в събота, когато двама мъже го атакуват в тил.  Единият е Тодоров, който се е предал.

" Велко го видях по какъв начин ме повали в тил, почна да ме рита. Другото момче го видях с периферията. Той е Митко Георгиев от селото. Почнаха да ме ритат и по главата ", споделя мъжът.

" Майката на Велко Тодоров има някакви пререкания с татко ми за парцели. Той е заплашвал доста хора в селото. Страхувам се доста за фамилията ми, за децата ми “, изясни потърпевшият.

Живущите в селото удостоверяват думите за систематичен тормоз от страна на кметския наследник.

" Искаме да изкажем съпричастност към свиреп пребития Георги и да кажем " не на страха ". Нашите претенции са неотложно изземване от полицията на оръжието на семейство Тодорови, те са ловджии. От кметицата желаеме оставка. Велко Тодоров осем години е под крилото на майка си “, изясни пред медията родственик на потърпевшия.

Друг живущ в селото описа, че в нощта на случая Велко Тодоров е пребил и 64- годишен мъж в село Генерал Тодоров. 

Според различен живущ " този тормоз продължава от осем години “.

Историята поразително припомня за сина на зам.-окръжния прокурор на Перник Бисер Михайлов, който години безчинства с неразбираемо какъв " чадър ". А накрая, като реши да работи, прокуратурата откри данни за... осем обвинявания против него и даже против Васил към този момент текат редом няколко каузи всъщност.

Интересно е, че и там работата се " отпуши ", откакто хора събраха кураж да приказват след години безмълвие - в пернишкия случай това бе дамата на пребит почитан локален състезателен активист.

Сутринта Апелативна прокуратура-София разпореди на окръжното равнище в Благоевград - " осъществяване на инспекция на преписки и досъдебни производства, касаещи лицето В.Т. от Марикостиново "

" В хода на инспекцията следва да се обясни на какъв стадий от следствие са те, както и съществуване на преписки против В.Т., архивирани в Районно ръководство на полицията.

При определяне на завършени преписки следва да се извърши длъжностен надзор по отношение на правомерност и точност на прокурорския акт. "

По-късно от държавното обвиняване излязоха и с второ известие - от него излиза наяве, че Велко е работил, до момента в който е в изпитателен период на своя условна присъда.

Що се касае до бития Георги Узунов, обвиняването открило, че той има " междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на главата, както и пострадвания в региона на лицето и тялото " (т.е. - би трябвало кметският синковец да не може да мине единствено с лекото обвиняване за безчинство - най-малко теоретично, б.р. на Клуб Z).

Заради комплицираното му минало ще желаят от съда непрекъснато задържане. 

Ето и известието на Апелативна-прокуратура София:

Под управлението на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално поделение – Петрич, се води следствие за причиняване на телесна щета.

Понастоящем е открито, че около 02,55 ч. на 09.07.2023 година на ул. „ Екзарх Йосиф “ в с. Марикостиново, община Петрич, бил атакуван Г.У. Вследствие на нанесения побой на мъжа била породена междинна телесна щета, изразяваща се във фрактура на главата, както и пострадвания в региона на лицето и тялото.

В хода на следствието на действието са били събрани доказателства за виновността на две лица - В.Т. от с. Марикостиново и И.Б. от с. Дрангово.

Двамата са арестувани за период до 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи.

Предстои Районна прокуратура – Благоевград да притегли причинителите на закононарушението към наказателна отговорност за закононарушение по член 129, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 20, алинея 2 от Наказателен кодекс.

Лицето В.Т. ще бъде арестувано за период от 72 часа. Спрямо него ще бъде импортирано искане за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “, т.к. действието е осъществено от него в изпитателния период на условно наказание по друго дело.

Действията по следствието не престават.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР