Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам се

...
Синът на бившия либийски лидер Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам се
Коментари Харесай

Bloomberg сензационно: Синът на Кадафи се гласи за президент на Либия с помощта на Путин

Синът на някогашния либийски водач Муамар Кадафи Сейф ал-Ислам се е обърнал към съветския водач Владимир Путин с молба да му помогне да стане президент на Либия, оповестява Bloomberg, представен от Блиц.

Журналисти от изданието настояват, че при започване на декември представител на Сейф-ал Илам Кадафи се се срещнал съветския зам.-външен министър Михаил Богданов, на който е предал писмо до Путин. След срещата Богданов съобщи, че синът на Кадафи би трябвало да бъде част от политическия развой в Либия.

В посланието си до съветския водач синът на Кадафи е изложил своите визии за обстановката в страната и е помолил за политическа поддръжка. Според Bloomberg Сейф ал-Ислам може да взе участие в националните избори за президент, които Организация на обединените нации ще организира през 2019 година

Източникът на Bloomberg твърди, че Русия към този момент не е взела решение дали да поддържа политическите упоритости на Сейф ал-Ислам.

По време на гражданската война синът на Кадафи беше покорен от въстаниците и предаден на съд, където той бе приет за отговорен в потушаването на безредиците през 2011 година и наказан на гибел. В средата на 2017 година обаче той беше освободен поради прошка. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР