Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън ще

...
Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън ще
Коментари Харесай

Синът на Байдън се признава за виновен по данъчни обвинения

Синът на американския президент Джо Байдън - Хънтър Байдън ще се признае за отговорен в сряда по две обвинявания за съзнателно неплащане на налози върху приходи, предава Си Ен ЕН. Това решение е част от договорка, която му разрешава да избегне присъда по обвиняване, обвързвано с нелегално владеене на оръжие под въздействието на опиати.

По-младият Байдън не е плащал налози върху доходи от повече от 1,5 милиона $ през 2017 и 2018 година, макар че дължи над 100 000 $, настояват прокурорите.

Той също по този начин е упрекнат в обособен случай за нелегално владение на огнестрелно оръжие, до момента в който е бил привързан към и употребявал следено наркотично вещество.

Съгласно съглашение с федералните прокурори в Делауеър, по-младият Байдън е сключил предсъдебно съглашение за отклонение на това обвиняване , опция на наказателното гонене, което разрешава на обвинените да избегнат присъда или затвор.

Изслушването в 17 часа българско време идва, когато президентът демократ Байдън е в средата на акцията си за преизбиране, която може да го изправи против някогашния президент Доналд Тръмп, актуалният любимец за номинацията на републиканците за изборите през 2024 година

Републиканците от години упрекват Хънтър Байдън, че е употребявал политическата власт на татко си за персонална полза в покупко-продажбите си в Украйна и Китай , макар че следствието на американския прокурор Дейвид Вайс от Делауеър , назначен от Тръмп, не е посочило никакви доказателства в поддръжка на тези изказвания.

Главният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд отхвърли изказванията за особено отношение и сподели, че на Вайс е дадена цялостна автономност да проверява Хънтър Байдън. Вайс също сподели, че не е имал интервенция.

Хънтър Байдън е работил като лобист, юрист, съветник, капиталов банкер и художник. Той обществено е обсъждал битките си със зависимостта , в това число алкохолизма и използването на крек кокаин .

Тръмп, който беше упрекнат в Ню Йорк за хипотетично подправяне на бизнес записи , в опит да прикрие секрети заплащания на порнозвезда и е изправен пред федерални наказателни обвинявания във Флорида за боравене с класифицирани документи при овакантяване на поста през 2021 година, подлага на критика договорката на Хънтър Байдън с прокурорите като просто " ваучър за придвижване ".

Данъчните обвинявания могат да доведат до присъда до 18 месеца, само че правни специалисти споделят, че Хънтър Байдън е малко евентуално да лежи в пандиза, защото няма предходно престъпно минало и е поел отговорност за дейностите си.
 Кучето на Байдън тероризира Белия дом
Кучето на Байдън тероризира Белия дом

Един от чиновниците на Сикрет сървис трябвало да се пази от кучето със стол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР