Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му

...
Синът ми много се зарадва на рицаря, който Станишев му
Коментари Харесай

Йончева: Станишев е рицар, ще бъде в листата

Синът ми доста се зарадва на рицаря, който Станишев му прати по мен. Самият Станишев е добър рицар. Той би трябвало да бъде в листата на Българска социалистическа партия. В левицата не се спускат описи от горната страна. Има спор. Аргументиран и изострен, по-късно гласоподаване. Това ще се случи и през днешния ден. Това сподели по бТВ лидерът на листата на Българска социалистическа партия за евроизборите Елена Йончева по отношение на пленума на Националния съвет на Българска социалистическа партия.

На съвещанието партията ще подреди листата за евровота, като ще стане ясно дали ръководителят на ПЕС Сергей Станишев ще влезе в листата за вота на 26 май.

"Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не тъй като той има повече номинации, а тъй като той е лицето, посредством което тази листа ще бъде доста по-силна и аз имам вяра в това. Той е най-успешният български политик в Европа, водач на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз имам вяра, че той е капитал за България ", означи Йончева.

"В левицата не се спускат отнякъде някакви описи, както сме очевидци в някоя друга партия. В левицата има спор. Този спор може да бъде доста необорим, доста изострен, само че има спор. И считам, че това ще се случи през днешния ден - ще има спор и най-после ще има гласоподаване, тъй като това решение се приема с гласоподаване ", разяснява Йончева.

Докъде ще стигне казусът "Ало, Банов съм "

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая "Ало, Банов съм ".

Прокуратурата заяви в петък, че няма да образува следствие по сигнал против министъра на културата Боил Банов заради липса на нарушавания на длъжностни лица от МК по отношение на ремонта на Ларгото в София. "От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, Министерство на регионалното развитие обаче ни изпратиха документи и идната седмица ще ги покажем. Те удостоверяват, че това, което е изискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът "Банов ". Това е моделът "Борисов " и по тази причина го прикриват ", сподели Йончева.

В постановлението за отвод се дават детайлности и за аудиозаписа, показан от Елена Йончева, като се установи следното: "представеният запис е N-ти брой презапис, без да е показан истинският ", което е "непреодолима спънка пред специалистите да открият налице ли е влияние, има ли осъществени операции и обработки ".

"Аз няма по какъв начин да унищожа истинския тон, тъй като аз не съм го имала. Притежавала съм аудиозапис на цифров притежател и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на сходни цифрови записи на всички места се прави разбор за тяхната меродавност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно въздействие, дали гласът подхожда на персонажите ", изясни Йончева.

Замесена ли е Йончева в аферата КТБ

Тя за следващ път отхвърли, че е забъркана в скица за източване на пари посредством банкрутиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: "Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати - направени са 7 документални кино лентата, купена е техника и всичко това е освен налично, то е излъчено ".

На въпрос с отпратка към изявлението на Делян Добрев за политическото "доубиване " - какво би я умъртвило нея политически, Йончева отговори: "Аз считам, че съм задоволително почтена, откровена и върша това, в което имам вяра. Защо нещо би трябвало да ме убива? ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР