Символите на милосърдието към бедните изчезнаха от бронзовия паметник на

...
Символите на милосърдието към бедните изчезнаха от бронзовия паметник на
Коментари Харесай

Кой мародер отмъкна двата гълъба на Коджакафалията

Символите на милосърдието към бедните изчезнаха от бронзовия монумент на 200 хиляди лева, открит преди по-малко от година

Два от трите бронзови гълъба, символизиращи милосърдието към бедните на най-големия донор в историята на България, са изчезнали от паметника на Александър Георгиев Коджакафалията , видя кореспондент на Флагман.бг. Не е ясно по кое време е осъществено кощунството. В Община Бургас, която напълно финансира плана и реализацията му с 200 хиляди лева, не знаят за кражбата.

Поразен съм. Веднага ще проверим това вие сте открили “, споделиха от пресцентъра на Кметството.

Флагман.бг приканва Общинската дирекция по УКОРС и Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи незабавно да се самосезират и заловят вандала, до момента в който не е продал двете скъпи творби на изкуството, чиито създател е огромният бургаски ваятел Радостин Дамасков .
 Авторът Радостин Дамасков инсталира птиците, които Коджакафалията храни с трохи,
дни преди формалното разкриване на 22.09.2022 година

По груби калкулации двата гълъба костват общо към 10 хиляди лева и биха били приятна декорация на нечия частна резиденция. Репортер на Флагман.бг откри, че в непосредствена непосредственост до паметника, намиращ се на основното кръстовище сред улиците „ Цар Симеон I ” и „ Стефан Стамболов “ има 3 камери , една от които е директно ориентирана към монумента. Това значи, че залавянето на осквернителя – изедник може да стане доста бързо.

На 22 септември предходната година, за Деня на независимостта, Бащата на Бургас получи своето самопризнание, паметникът му бе открит с тържествена гала от кмета на града Димитър Николов.
 Установяването на грабителя, който се е отдръпнал с плячка за към 10 хиляди лева, може да стане незабавно,
Флагман.бг упорства физиономията му да бъде публикувана в средствата за всеобщо осведомление
 19.09.2023 година
 

По сходен метод, през 2015 година бе изкъртен гларусът от ръката на Петьо Пандира , чиято скулптура бургазлии откриха при Моста в Морската градина едвам 20 дни по-рано. Въпреки че камера бе засякла юноша на към 20 години, който целенасочено се насочва към птицата и я изтръгва, той по този начин и не беше открит. Въпреки апелите на Община Бургас той да върне признака, по този начин и не се стигна до удобна развръзка.
 Бургаският зевзек Петьо Пандира, увековечен при Моста с другия знак гларуса, 2015 година
Припомняме още, че тогава грабителят бе дружно с госпожица и доста ясно са били разчетени от видеоустройството. Цели две лета бургаският зевзек Пандира стоеше трагичен пред Моста – без гларуса в ръката. Едва при започване на юли 2018 година скулпторът Руси Костадинов , чието дело е бронзовата фигура на Пандира, съобщи нов гларус и той бе възобновен в първичната комбинация. Разбира се, против възнаграждение от страна на основателя Общество за духовни изяви.
 Пандира единствено 20 дни по-късно
Потресени от следващата демонстрация на престъпност и нецензурност, репортерите на Флагман.бг приканват органите на Министерство на вътрешните работи и Община Бургас да ни дават видео записите и от двата случая, тъй като премълчаването на самоличността на причинителите и неналичието на наказване ще докара до още по-брутални изстъпления в градската среда.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР