Симона Загорова стана майка за първи път на момиченце преди

...
Симона Загорова стана майка за първи път на момиченце преди
Коментари Харесай

Симона Загорова с пищна погача за малката Галина, гордата баба сподели кадър

Симона Загорова стана майка за първи път на момиченце преди близо два месеца, а дребното ангелче носи името на своята именита баба - Галина. Много хора може би не знаят, че същинското име на Глория е тъкмо това, а другото е артистичен псевдоним, който обаче доста ѝ приляга. 

Именно надарената певица показа на стори в Инстаграм фрагменти от погачата на дребната Галина, която се е състояла на 5 април в дома на звездата, както и родна къща на младата Симона. На фрагмента се вижда, че има обилна декорация от балони, с които да отбележат още по-тържествено събитието.

Виж още:

 Погача на Симона Загорова

На 40-ия ден след раждането на бебето се прави въпросната погача. Самият обред се назовава " На погача " или " Погача " и в него вземат присъединяване единствено най-близките дами на младата майка. Поверието гласи, че покана " на погача " не се отклонява, тъй като отклонилата тази покана се счита за грешница. Сигурни сме, че с изключение на майката и бабата, там е била и прабабата, евентуално и други близки родственици, и приятелки на Загорова.

Обредният самун, който се прави е сладостен и постоянно без декорация. Върху погачата се слага бяла забрадка, а върху кърпата присъстващите слагат пари. След това кърпата се завързва с парите в нея, като възела не би трябвало да е нито прекомерно стегнат, нито прекомерно халтав. Така новороденото няма да е нито стиснато, нито разточително и прекомерно обилно. Завързаната забрадка се слага на високо, та да може бебето да доближи небеса и да успее в живота си.

Виж още:

Разчупването на питата става над главата на майката и новороденото, като се смята че това ще обезпечи и двамата да бъдат сити в живота си. И до през днешния ден, разчупването на питата прави свекървата.

Глория е споделила единствено фрагменти на стори, а Симона на този стадий не е качила никакви фотоси от погачата, само че сме сигурни, че са си прекарали повече от отлично на фамилното празненство.

Виж още:

Изображение: https://www.instagram.com/simonazagorova21/ 

https://www.instagram.com/gloria_bulgaria/ 

https://www.instagram.com/__partybeauty_/ 

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР