Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик

...
Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик
Коментари Харесай

Силвио Берлускони: Ще подкрепя лидера на партията Лига за съставяне на кабинет в Рим

Силвио Берлускони Силвио Берлускони - италиански политик и бизнесмен, притежател на ФК... към профила съобщи, че ще поддържа опитите на водача на евроскептичната партия Лига да сформира италиански кабинет, съобщи Ройтерс.

В изявление за "Кориере каузи сера ", оповестено през днешния ден, някогашният министър председател и водач на "Форца Италия " споделя: За цялостното съблюдаване на нашите съглашения в този момент ние лоялно ще подкрепим опитите на Матео Салвини да сформира държавно управление.

Четирите партии от десноцентристката коалиция се договориха по време на предизборната акция, че водачът на партията, спечелила най-вече гласове на изборите на 4 март, ще оглави държавното управление. В неделя Лигата на Салвини завоюва 17 на 100 от гласовете, като изпревари "Форца Италия ", взела 14 %. "Тук съм, с цел да го поддържа Салвини, с цел да подсигурявам здравината на обединението и да спазя нашите задължения пред гласоподавателите ", споделя пред всекидневника Берлускони.

Изборите в Италия доведоха до баланс на силите в Народното събрание, заради който договарянията за образуване на кабинет ще продължат седмици, а може би и месеци. И Лигата, и антисистемното Движение "Пет звезди " (което бе победител с 32 на 100 от гласовете) претендират, че президентът би трябвало да разпореди на техния водач мандат за сформиране на държавно управление.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР