Силвио Берлускони, лидерът на крайнодясната партия Форца Италия, влизаща в

...
Силвио Берлускони, лидерът на крайнодясната партия Форца Италия, влизаща в
Коментари Харесай

На 85 години Силвио Берлускони се завръща активно в италианската политика и бе преизбран за сенатор

Силвио Берлускони, водачът на крайнодясната партия " Форца Италия ", влизаща в състава на дясната коалиция, съумя да завоюва място в италианския Сенат на изборите през вчерашния ден, предадоха АНСА и Франс прес.

Осемдесет и пет годишният Берлускони бе определен от Монца, в Централна Италия. Там той е притежател на локалния футболен тим.

Преди девет години Берлускони бе наказан по дело за фискални измами, като част от наказването му беше да не може за известно време да се явява на избори. Наказанието му изтече още през 2018 година През зимата на актуалната година той се опита да се кандидатира за поста на президент на републиката, само че опитът му претърпя крах.

Сега успеха за Берлускони е двойна. Неговата избраница - 32-годишната Марта Фашина, бе избрана отново за народен представител в долната парламентарна камара - Камарата на депутатите.

Партията на Берлускони обаче съумя да завоюва единствено към 8 % на изборите. Но защото тя е част от обединението на десницата, в която мотор е " Италиански братя " на Джорджа Мелони, получила към 26 %, то партията на Берлускони има шансове да влезе в ръководството на страната.

За Берлускони това е девета предизборна акция. За нея той даже откри акаунт в обществената мрежа на младите ТикТок и в него събра 600 000 почитатели. В едно от видеата си, качени там, Берлускони съобщи, че " той постоянно е номер едно ".

Берлускони, който беше четири пъти министър председател на Италия, в този момент дава обещание да пази проевропейски позиции в новото дясно италианско държавно управление, до момента в който съдружните му сътрудници Мелони и Матео Салвини, водачът на " Лига ", са известни с евроскептицизма си.

" Ще се опитам да бъда нещо като режисьор в идващото държавно управление ", съобщи Берлускони. Той се надява, че ще играе такава роля, макар че против него се води следващо дело, този път за корумпиране на очевидци по предишно дело, произтекло от бурните празненства в парцелите му.

В последно време Берлускони имаше и здравословни проблеми. Той беше приет в болница поради Ковид през септември 2020 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР