Силвио Берлускони беше преди всичко един боец. Той беше един

...
Силвио Берлускони беше преди всичко един боец. Той беше един
Коментари Харесай

Мелони нарече Берлускони един от най-влиятелните хора в историята на Италия

" Силвио Берлускони беше на първо място един войник. Той беше един човек, който не се опасяваше да пази убежденията си и точно неговият кураж и решителност го трансфораха в един от най-влиятелните хора в историята на Италия ", се споделя във видеопослание на Мелони.

Тя посочи, че с помощта на Берлускони Италия се е научила в никакъв случай да не се оставя да бъде победена.

Бившият министър председател на Италия Силвио Берлускони умря на 86 години тази заран в болница в Милано. През последните шест седмици Берлускони се лекуваше от белодробна зараза, обвързвана с хронична левкемия.

" Берлускони направи историята на страната ни. Смъртта му бележи един от тези моменти, в които всеки, без значение дали е близо или надалеч от избора му, се усеща забъркан ", написа и някогашният министър председател на Италия Енрико Лета в Twitter.

За всички италианци гибелта му значи завършек на една епоха.

Берлускони, магнат в региона на недвижимите парцели, медиите и футбола, беше водеща фигура в италианската политика в продължение на десетилетия, отбелязва ДПА. През последните 50 години неговото име беше непрестанно по медиите

Той бе министър-председател на Италия четири пъти в интервала 1994-2011 година. Представители на неговата Партия " Форца Италия " вземат участие в държавното управление на настоящия министър председател Джорджа Мелони.  До гибелта си бе член на Сената - по-малката от двете камари на италианския парламент.

През февруари тази година Берлускони беше залят от вълна от рецензии поради изявление против украинския президент Володимир Зеленски.

" Достатъчно беше той да престане да нападна двете самостоятелни републики в Донбас и това нямаше да се случи ", сподели тогава Берлускони, като трансферира върху него виновността за съветската инвазия в Украйна. - " Следователно правя оценка доста, доста отрицателно държанието на този господин ", добави той. Берлускони сподели още, че в случай че е министър-председател, в никакъв случай нямало да отиде и да приказва със Зеленски, каквото желание изрази по това време Мелони, а по късно и реализира.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР