Силно земетресение в Албания отне живота на най-малко шестима души.

...
Силно земетресение в Албания отне живота на най-малко шестима души.
Коментари Харесай

Най-малко шест души загинаха в земетресението в Албания

Силно земетресение в Албания лиши живота на минимум шестима души. Десетки са ранени. Трусът, с магнитуд от 6,4 по Рихтер, нанесе доста вреди и опустошения. От Министерството на външните работи към този момент нямат информация за починали и ранени българи.

 © БГНЕС
Мощното земетресение е било записано на 10 километра под повърхността, в региона на Дуръс - адриатическият град и покрайнините са най-силно потърпевши.

Не се знае точния брой на рухналите и напукани здания. Спасителни екипи търсят затрупани хора. В мощно потърпевшата зона към момента няма електричество, а връзките са нарушени.

Имало е няколко вторични труса след първичното разклащане. Те са били усетени както в албанската столица, по този начин и в Италия и прилежащи балкански страни, в това число и България.

В Тирана не се оповестява за жертви, има съществени материални вреди.

Сградата на българското посолство е напукана от трусовете. Няма потърпевши наши сънародници, заяви за Българска национална телевизия консулът ни в Тирана Благой Петров.
Благой Петров, Консул на България в Тирана: Няма потърпевши българи, няма да се евакуираме.
Същият регион в Албания беше разтресен през септември от трус с магнитуд 5,6, избран от управляващите тогава като най-силното земетресение за последните три десетилетия.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР