Силно земетресение разклати днес Пловдивско. То се случи в 15:26

...
Силно земетресение разклати днес Пловдивско. То се случи в 15:26
Коментари Харесай

Жена от сърцето на труса: Помислих, че къщата ми може да се срути

Силно земетресение разклати през днешния ден Пловдивско. То се случи в 15:26 часа, като епицентърът му бе на 15 километра югоизточно от Пловдив и на 146 км от София. Земетресението е усетено в цяла България. Стотици хора сега са напуснали домовете си и изчакват да мине известно време, преди да се приберат по жилищата си. 
Прочетете още
Пред кореспондент на    жена, която живее в Крумово - едно от селата край епицентъра на явлението, описа за притеснителния случай. 

" Помислих, че бомбардират къщата ", разказа възприятието тя. Жената незабавно взела спящия си наследник от прилежащата стая и по най-бързия метод излязла от къщата. Помислила, че парцелът може да се срути. По думите ѝ трусът траял едвам няколко секунди.

Силният екот бил извънредно стресиращ.

GlasNews  научи, че в прилежащото село Караджово, което се намира напълно покрай Крумово, след труса има и вреди. Пострадали са няколко прозореца на локалния физкултурен салон. Жители на  Садово също споделят, че са усетили земетресението доста мощно.

Явлението предизмика стрес  и в Пловдив.

В пловдивския кв. " Каменица " също чули и екот при труса. Мебелите на други в апартаменти  се раздвижили доста. Нападали  и движимости.

Училища в Пловдив прекратиха образователните занятия след земетресението. Тепърва ще се взема решение дали на следващия ден да бъде образователен ден в града под тепетата, само че и в региона.

Шест минути след земетресението от 4,8 по Рихтер бе регистриран първият второстепенен трус с магнитуд от 2,7. В 16:05 е последвал още един трус - от 2,2 по Рихтер, 2 минути по-късно вторичният трус е бил от 3,4. Големият трус е усетен с друга дълготрайност в градовете - сред 5-6 и 10-12 секунди.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР