Силният стрес и неправилното хранене могат да причинят хаос в

...
Силният стрес и неправилното хранене могат да причинят хаос в
Коментари Харесай

Как да поддържаме естествения баланс на хормоните

Силният стрес и неправилното хранене могат да причинят безпорядък в нежния хормонален баланс при дамите. Дори и здравите дами, които се хранят здравословно, от време на време страдат от хормонален дисбаланс.

Симптомите на хормонален дисбаланс включват предменструален синдром, остеопороза, наддаване на тегло, понижено либидо, алергии, уринарни инфекции, възпаления на кожата, отмалялост, напрежение, задържане на вода, косопад и даже меланхолия. Добрият хормонален баланс оказва помощ за поддържане на тежестта и постоянния цикъл и понижава умората.

Избягвайте напрежението

Проучванията демонстрират, че дами, които всекидневно се занимават с медитация или йога, по-рядко страдат от хормонални нарушавания, Почивката също е значима. Много дами водят толкоз под напрежение живот, че организмът им няма време да се възвърне. Това нарушава естествения цикъл на хормоните. Опитайте се да отделяте по малко време за отмора и релаксация през целия ден.

Спете задоволително

Когато спим, организмът ни се възвръща от несъответствията, които може да сме му предизвикали през ден. Недостатъчният сън води до хормонални нарушавания, по тази причина пробвайте се да спите най-малко по 8 часа всяка нощ.

Хранете се здравословно

Яжте повече свежи, екологично чисти плодове и зеленчуци, както и сурови ядки и семена. Храни като обработените въглехидрати, пърженото, безалкохолните питиета, растителните мазнини, брашното и соевите артикули, могат да доведат до хормонални нарушавания. Избягвайте неорганични артикули, които могат да включват хормони на растежа, стероиди и антибиотици – те провокират същински безпорядък измежду хормоните.

Приемайте повече омега-3 мастни киселини

Тези киселини оказват помощ за поддържането на клетъчните мембрани и разрешават на хормоните да се прикрепват към клетките по-лесно.Омега-3 мастните киселини оказват помощ за поддържането на рецепторите на клетките, към които се поддържат хормоните. Яжте повече храни, съдържащи омега-3 мастни киселини или приемайте по 500мг органично масло от коноп, ленено масло или зехтин.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР