Силните ветрове и сушата са основните притеснения за пожарникарите в

...
Силните ветрове и сушата са основните притеснения за пожарникарите в
Коментари Харесай

Силните ветрове и сушата спъват усилията за потушаване на пожарите в Калифорния



Силните ветрове и сушата са главните терзания за пожарникарите в Калифорния, които се пробват да овладеят големият пожар, унищожил десетки домове, заяви Ройтерс.

Пожарът "Томас " се разпростря на 43 км, откогато се разгоря на 4 декември и се трансформира в петия максимален пожар в историята на щата. Той е изпепелил до момента 953 кв. км площи в окръзите Вентура и Санта Барбара - регион, по-голям от град Ню Йорк.

Временно утихване на ветровете разреши през вчерашния ден на пожарникарите да попречат на "Томас " да погълне още домове. Днес обаче настъпи смяна в метеорологичните условия и пламъците още веднъж спъват напъните на огнеборците, заяви противопожарната работа.

Пожарът, който е локализиран едвам до 25%, ще продължи да заплашва крайбрежните региони Санта Барбара, Карпинтирия, Съмърленд и Монтесито до петък, предвижда националната работа за времето. Със стихията се борят 7800 пожарникари. Пламъците изгориха до момента 701 къщи и принудиха повече от 94 хиляди души да се изтеглят. Усилията за потушаването му костват 55 милиона $, оповестиха локалните управляващи. В доста учебни заведения в Санта Барбара и прилежащи окръзи тази седмица бяха анулирани часовете, които няма да стартират, до момента в който свърши зимната почивка през януари. Други пожари, които засегнаха предходната седмица Сан Диего и Лос Анджелис, значително бяха сложени под надзор.

Противопожарната работа в Лос Анджелис заяви през днешния ден, че съгласно следствието пожарът "Скърбол ", унищожил 6 къщи в Бел Еър, е почнал от бивак на бездомни под една от автомагистралите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР