Силните студове могат да застрашат енергийната сигурност на Европа през

...
Силните студове могат да застрашат енергийната сигурност на Европа през
Коментари Харесай

Exxon Mobil : Газовите хранилища в Европа ще бъдат пълни през следващата зима

Силните студове могат да застрашат енергийната сигурност на Европа през идната зима макар цялостните потенциали за предпазване на газ, съобщи основният вицепрезидент на Exxon Mobil Питър Кларк, представен от БНР.

" Европейците ще подходят към зимата с цялостни ресурси от складове, само че в газовия бизнес доста зависи от времето, изключително в Европа. Една доста мощна зима ще има огромен резултат ", сподели той на интернационалната енергийна конференция CERAWeek в Хюстън, Тексас, разяснявайки опасността от дефицит на газ в Европа през идната зима.

Вицепрезидентът на Exxon Mobil Питър Кларк съобщи, че намирането на вероятни други възможности на съветския газ ще бъде " предизвикателство " за европейските страни. Той съобщи, че новият терминал за полутечен природен газ GoldenPass, посредством който ExxonMobil ще доставя газ от Съединени американски щати, ще помогне да се заменят доставките на съветски газ.

Терминалът GoldenPass е взаимен план сред Qatar Energy (70%) и ExxonMobil (30%) и строителството му стартира през 2019 година Той е едно от най-големите уреди за полутечен природен газ в света, с общ потенциал от над 18 млн. тона полутечен природен газ годишно. През април 2022 година Министерството на енергетиката на Съединени американски щати утвърди разширението на взаимното дружество Golden Pass. Чрез този терминал QatarEnergy ще доставя суровина, наред с другото, и на Германия.

Освен това Съединени американски щати възнамеряват да усилят доставките на газ за Европа посредством терминала Magnolia LNG, благосъстоятелност на Glenfarne Group LLC. Той ще бъде пуснат в употреба през 2026 година Двата плана ще разрешат на Съединени американски щати да усилят износа на полутечен природен газ с 14,16 млн. куб. м дневно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР