Силни ветрове, достигащи скорост от девета степен по скалата на

...
Силни ветрове, достигащи скорост от девета степен по скалата на
Коментари Харесай

Силни ветрове отрязаха гръцките острови от континента

Силни ветрове, достигащи скорост от девета степен по скалата на Бофорт в Егейско море, задържаха десетки фериботи на пристанищата в Гърция в утринните часове на деня, отрязвайки островите от континента, предава държавната осведомителна организация на южната ни съседка – ANA-MPA .  

В мощ е възбрана за всички плавания от Пирея до Цикладите и Додеканезите. Единствените фериботи, напускащи основното пристанище на гръцката столица, са тези със затворена палуба, плаващи до околните острови на Сароническия залив.

Обявени са забрани за корабоплаване и за пристанищата на Атика Рафина и Лаврио.

На пасажерите, които са възнамерявали да пътуват във вторник, се предлага да се свържат с фериботния си оператор или с пристанищните управляващи за настояща информация.

Фронт с ниско налягане в Адриатическо море, който се движи постепенно на изток и по-късно ще премине на югозапад, засегна Гърция от понеделник следобяд, предизвести Националната метеорологична работа на Атина.

Основна характерност на фронта ще са преваляванията, които ще обиден цялата страна, като на обособени места ще има валежи от дъжд, съпроводени с градушки, както и снеговалежи в планинските региони.

Промяната на времето ще стартира от западните елементи на страната и последователно ще обхване цялата територия, като се чака неприятното време да се задържи до четвъртък.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР