Силни гръмотевици раздират небето над Пловдив. Над части от града

...
Силни гръмотевици раздират небето над Пловдив. Над части от града
Коментари Харесай

Гръмотевици раздират небето над Пловдив, изсипва се порой

Силни гръмотевици раздират небето над Пловдив. Над елементи от града стартира да вали. Порой се изсипва над централните елементи на трада, алармира четец на GlasNews.bg.

Средната скорост напразно се чака да бъде сред 50 и 60 километра в час. Възможно е тук-там поривите да доближат 80 километра в час, предизвестяват синоптиците.

В Пловдивска е разгласен оранжев код за рисково време с още 12 области на страната. Синоптиците предизвестяват, че основно след обяд преваляванията ще са интензивни с количества 35-65 mm.

Тази вечер и през идващите два почивни дни Оперативна програма „ Градини и паркове “ оставя дежурни екипи от профилираната бригада за санитарни действия по дърветата. Това се прави поради прогнозите на метеоролозите за утежняване на времето със мощен вятър и пороен дъжд.

Ако излезе стихия, дано жителите лимитират излизанията си от вкъщи и по опция да не паркират колите си под дървета, приканват от общинското дружество.

При спешни обстановки с паднали дървета и клони могат да се подават сигнали на незабавния телефон 112. Екипите на „ Градини и паркове “ са подготвени да се включат в отстраняването им.



По-рано през днешния ден за следващ ден в столицата се изсипа проливен дъжд. Стихията се развихри в обедните часове към 12.30. Улиците се трансфораха в реки.

През идващото денонощие времето ще остане динамично. Над доста региони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, съпроводени с гръмотевични стихии. На места количествата ще са обилни и има условия за градушки. Вечерта преваляванията ще отслабват. Ще духа слаб в източните региони до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са сред 20° и 25 °, в София - към 21°.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има обилни превалявания с гръмотевични стихии. Ще духа сдържан до мощен вятър с източна съставния елемент. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 14°, на 2000 метра - към 9°.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР