Силни експлозии разтърсиха Киев тази сутрин. Съобщава се за двама

...
Силни експлозии разтърсиха Киев тази сутрин. Съобщава се за двама
Коментари Харесай

След сутрешните експлозии в Киев: Двама загинали и над 35 ранени

Силни детонации раздрусаха Киев тази заран. Съобщава се за двама починали и над 35 ранени. Поразени са жилищна постройка и метростанция.

Русия твърди, че към този момент има цялостен надзор над Херсонска област. Междувременно през днешния ден би трябвало да се възобновят договарянията сред Украйна и Русия. Вчера двете страни не реализираха пробив в договарянията.

За Киев 20-я ден от войната стартира с офанзива малко преди изгрев слънце. Ракети покосили жилищен дом. Последвал пожар.

" След това, което се случва в Харков и в другите градове, знаехме, че рано или късно това ще се случи. Бях си приготвил движимости, с които незабавно да избягам. Но е едно да се готвиш, друго е да го преживееш в действителност. " - споделя жител на блока.

" Благодарен съм на съседите, които ми помогнаха бързо да евакуираме тъщата ми. Сега тя е на безвредно място в колата ми. Слава Богу, че при нас няма потърпевши. " - споделя негов комшия.

От постройката бяха избавени 35 души.

Според някои информации, ракетите са били изстреляни от Беларус. Това изказване, обаче, към момента не е доказано от самостоятелни източници.

Няколко часа по-рано украинският президент прикани съветските военни да се предадат.

" От името на украинския народ ви даваме късмет да живеете. Ако се предадете на нашите сили, ще се отнасяме с вас като с хора - с достолепие - по метод, по който не са се отнасяли с вас във вашата войска и по който вашата войска не се отнася към нашия народ. Избирайте! " - прикани Зеленски.

Другата сериозна точка от войната - Мариупол към този момент живее 13 дни под блокада. Сателитни фотоси демонстрират какво са предизвикали военните дейности на града. Според украинските управляващи над 2 500 цивилни са починали при офанзивите.

Чеченският водач Рамзан Кадиров твърди, че чеченски бойци са навлезли на километър и половина в Мариупол. Вчера за първи път бяха евакуирани поданици на града. Напуснаха го 150 автомобила.

Междувременно сателитни фотоси демонстрират пътя за бягство на хората от Ирпин. Разрушеният мост остава единствената опция да изоставен градчето. Тези, които остават там не престават да са сред живота и гибелта. Откакто почнали бомбардировките, те населяват подземията.

" Ето, тези цветя са за 8 март. Подарихме ги на дамите си. " - споделя локален гражданин.

Градът, който се намира на 20-на километра от Киев няма електричество и газ, а по улиците към момента има тела на локални поданици убити от ракетните удари.

" Чакаме положителни вести. Страхуваме се, изключително през нощта. Държим се, нямаме избор. " - споделя жена от Ирпин.

Според съветника на украинския президент Алексей Арестович войната може да завърши при започване на май. По думите му всичко зависи от това какъв брой запаси е подготвен Кремъл да вложи в нашествието. Арестович обрисува няколко сюжета за хода на войната.

Първия предвиждва спокойно споруземение до няколко седмици. Вторият - реализиране на мир доникъде или края на април. Според президентския консултант съществува и " вманиачен сюжет " - в случай че Русия реши да изпрати още военни в Украйна.

Ако бъде контрактуван мир, той няма да настъпи незабавно. Малки тактически конфликти ще има още една година, предвижда президентският консултант.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР