Силни бури с интензивни дъждове причиниха множество свлачища в Британска

...
Силни бури с интензивни дъждове причиниха множество свлачища в Британска
Коментари Харесай

Извънредно положение в канадска провинция заради силни бури, има жертви

Силни стихии с интензивни дъждове предизвикаха голям брой свлачища в Британска Колумбия. Наводнени са пътища, а железопътният достъп до западната канадска провинция е блокиран. При произшествия в бурята е починала жена, а двама души към момента се търсят от управляващите. Премиерът на провинцията Джон Хорган разгласи, че се чака броят на умрелите да се усили през идните дни.

Канадският министър председател Джъстин Трюдо дефинира обстановката като ужасяващо неприятна. " Мога да потвърдя, че има хиляди членове на канадските въоръжени сили, които пътуват за Британска Колумбия, с цел да оказват помощ както с доставки, по този начин и с евакуации или каквото е належащо. Хиляди други също са в подготвеност. Продължаваме да си сътрудничим тясно с провинцията, с локалните водачи, с цел да подсигуряваме, че вършим всичко допустимо, с цел да подкрепим жителите на Британска Колумбия в този извънредно сложен миг ", акцентира Трюдо във Вашингтон.
Най-малко 39 миньори са блокирани в шахта в Канада
Най-малко 39 миньори са блокирани в шахта на мина, ситуирана покрай Съдбъри, Онтарио, в Канада. Това заяви в понеделник каналът CT...

Множество ферми в района са наводнени. Причина за неприятното време е така наречен атмосферна река, изяснява Би Би Си, и добавя, че това е огромно количество влага във въздуха, придвижващо се от тропиците към полюсите. В резултат на това единствено за ден в провинцията са паднали количество дъждове що се касае за месец.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР