Силите за териториална отбрана на Украйна вече са оборудвани с

...
Силите за териториална отбрана на Украйна вече са оборудвани с
Коментари Харесай

С български противотанкови оръжия вече са оборудвани украинските сили за отбрана

Силите за териториална защита на Украйна към този момент са оборудвани с български противотанкови оръжия,  оповестява. Тя се базира на обява на украинския уебсайт Мілітарний (link is external)и на известие на териториалната защита (link is external)във Facebook. Демонстрация с новопридобитите противотанкови гранатомети е направена на 17.12.

От известието обаче не се схваща дали тези оръжия са част от военната помощ за Украйна, гласувана от Народното събрание преди дни, или са частни доставки. За БНР от Министерството на защитата разясняват, че изпращането на военна помощ ще стане, откакто взетото от Народното събрание решение бъде обнародвано в " Държавен вестник ".

Този тип оръжия са предназнечи за заличаване на танкове, самоходни артилерийски системи и други бронирани машини, както и да ликвидира силите на врага. От бригадата показват, че с новите оръжия украинските противотанкови подразделения са оттренирали и показали качества за заличаване на бронирани машини на врага и жива мощ.

От министерството показват, че противотанковите оръжия са били оборудвани със специфични оптични системи, както и с български снаряди и експлозиви, които също са били доставени.

Този вид оръжия могат да унищожават силите на врага в укрития и тухлени здания показват от МО на Украйна.

Според производителя - цех “Арсенал ”, тези снаряди могат да пробиват бронировка от 300 милиметра и да поразяват цели на разстояние 1,3 километра. 

От МО на Украйна показват още, че различен вид български протвотанкови оръжия също са влезнали на въоръжение в украинската войска.

Снощи стана ясно, че българският министър на защитата Димитър Стоянов е в Киев. Това се разбра от пост в обществените мрежи на украинския министър на защитата Олексий Резников. След 24-часово безмълвие от пресцентъра на МО публично оповестиха за тайната аудиенция на служебния министър Стоянов. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР